Squash Online

Danmark i kvartfinalen ved U19-EM

March 26, 2016Kasper Pedersen

Danmark har i denne weekend et hold af sted ved europamesterskaberne for hold U19. Disse mesterskaber finder sted i byen Kriens i Schweiz. Danmark kom til turneringen som 12. seedet. Danmarks hold består af:

1. dreng: Magnus Laursen

2. dreng: Julius Fuglsang

1. pige: Sarah Lauridsen

Danmark har en stor fordel på kvindesiden, da Sarah er en af de dygtigere piger ved turneringen, og derfor trækker os opad. Der er slet ikke 11 piger, som kan slå hende, hvis man kigger på Danmarks seedning. Magnus trækker ligeså op for Danmark, da han er en rigtig dygtig 1. single at have med. Magnus kan slå mange af de bedste drenge fra de mindre lande, mens han er chanceløs mod lande som England, Frankring osv. Springet ned til vores anden dreng er dog noget stort, og Julius får meget svært ved at få en eneste sejr ved denne slutrunde.

Danmark videre blandt de bedste 8

Danmark kom som sagt til slutrunden som 12. seedet, hvilket betød at de kom i en pulje med to højere seedede hold og ét lavere seedet hold. Danmark fik fornøjelsen af at komme i pulje med Wales, Tyskland og Holland. Denne pulje var en sprængfyldt affære og uden tvivl også kaldet dødspuljen af internationale journalister. Med en pulje som denne, så kunne Danmark blive alt fra 1 til 4 uden at folk ville se dette som en gigantisk overraskelse. Dermed lå presset nu tungt på vores unge spillere.

I Danmarks første kamp mødte de det 4. seedede walisiske hold. Magnus var første dansker i ilden, og han var oppe imod Elliott Morris, som han i starten af marts, ved German JO, tabte 3-1 til. Magnus var dog anderledes flyvende i denne kamp, som han trak sig sejrrigt ud af i 5 lange sæt. Virkelig stor skalp fra danskeren.

Næste dansker på banen var Julius, som var oppe mod en klare overmand. Han tabte i 3 meget hurtige sæt. Nu lå presset dermed på Sarah, som var oppe imod den utroligt teknisk dygtige, Elin Harlow. Sarah var dog flyvende og kom på en 2-1 føring efter tre 11-9 sæt. Der var det dog desværre ligesom luften gik af ballonen for Sarah, og hun tabte derfor desværre de to sidste sæt 11-5 og 11-4. Det var dog en præstation i sig selv af Sarah at tage to sæt fra Elin.

I Danmarks anden kamp mødte de Tyskland i kampen, som man troede ville blive afgørende for hvorvidt Danmark kom i top 8.

Julis var først i aktion og oppe imod Tysklands treer, Yannis Senkel. Julius blev kørt over af den store, fysisk stærke tysker, som ikke levnede mange chancer for den unge dansker. Julius tabte i tre hurtige sæt. Dernæst skulle Magnus på banen imod Tysklands bedst U19-spiller, Tobias Weggen. Tobias kommer med en brandvarm bronzemedalje fra German JO, hvor Magnus kun formåede at opnå en 6. plads. Magnus var dog igen usvigelig skarp og levnede ikke Tobias en chance. Magnus kørte ham fuldstændig over, og kun andet sæt var en smule tæt, som Magnus tog 12-10.

Dermed var presset igen på Sarah, som skulle op imod “benhårde” tysker, Saskia Beinhard. Sarah har også netop mødt Saskia ved German JO, hvor Sarah tabte en meget tæt kamp 13-11 i femte sæt. De første 4 sæt deltes ligeligt i dagens opgør og de første 20 point i femte sæt ligeså, så der nu stod 10-10 i femte sæt. Sarah spillede et shot og bragte sig på matchbold, troede hun, men dommerne ville det anderledes og gav Saskia en urimelig let. Sarah holdte dog hovedet koldt mod den ret højtråbende og provokerende tysker, og tog sejren 12-10 i det femte og afgørende sæt. Hun sikrede dermed Danmark holdkampen med 2-1 i kampe.

I den sidste puljekamp var der pludselig en del på spil, da Holland nu havde slået Tyskland og denne kamp var derfor en direkte kamp om en plads i kvartfinalen. Første mand på banen var igen Julius. Julius skulle op imod Thijs Roukens, som viste sig at have et noget højere niveau. Julius fik igen ikke et ben til jorden, men han fik dog lidt flere point i hver sæt her. Julius tabte 3-0.

Så skulle Magnus igen i aktion med hollanderen, Tess Jutte, som har valgt at satse meget på squash og er også flyttet hjemmefra af samme grund. Tess kunne dog satse så meget han ville i kampen mod Magnus, for Magnus viste igen hans fokuserede, skarpe jeg. Magnus slog Tess i tre sæt, og kampen nåede aldrig at blive spændende.

Presse var nu igen på Sarah, men denne gang var det ikke så svært for hende. Hun var oppe imod den meget unge Fleur Mass, som nærmere er på niveau med vores U15-piger. Sarah tog kampen i 3 nemme sæt.
Danmark er dermed nu i kvartfinalen, hvor de møder Schweiz. Denne kamp bliver nærmest mission-impossible for danskerne, men både Sarah og Magnus har tidligere vist, at de kan slå nogle rigtig dygtige spillere på deres bedste dage. Kampen spilles klokken 13.30 og live-as-possible opdateringer kan ses på SQOs snapchat (squashonline).

Resultater fra turneringen kan ses HER