Squash Online

British Open: Ramy Ashour kunne ikke stå distancen

March 28, 2016Rasmus Jessen

Squashverdenens Wimbledon, British Open, endte desværre ikke med det festfyrværkeri af en herrefinale, som alle havde håbet på.

Den levende legende, Ramy Ashour, var oppe i mod landsmanden og hans største rival, Mohamed El Shorbagy. Denne finale var spået til at blive en legendarisk match. De to egyptere mødtes i VM-finalen i 2014, som mange squashentusiaster har kåret som verdens bedste kamp. Denne finale ved British Open var desværre et stort antiklimaks. Shorbagy vandt første sæt med scoren 11-2, hvor Ashour aldrig kom i gang. Han løb faktisk slet ikke frem til de korte bolde, som hans modstander lagde præcist og hyppigt. Andet sæt blev kun en smule bedre, men stadig virkede Ashour, “the artist”, chanceløs. Andet sæt blev 11-5 til Shorbagy, som iøvrigt er forsvarende mester.
Endelig kom der en smule liv i Ramy, og til tider lignede det faktisk, at han troede på, at han kunne få vendt kampen. Han kom bare alt for sent i gang. Den unge Shorbagy kom på 10-9 og havde matchbold, men selvom Ramy kastede sig efter bolden i håbet om en ‘come back’, måtte han til sidst lide under en ‘no let’ og tabte derfor sættet med scoren 11-9 og kampen 3-0 i sæt.

Det blev en for stor mundfuld for Ramy, som havde været ude på dybt vand i flere af turneringens kampe. Han var nede 2-0 i sæt mod Cesar Salazar fra Mexico, han havde en matchbold i mod sig da han mødte irske Ryan Cuskelly og var bagud 6-1 i femte sæt mod den nuværende verdensmester, Gregory Gaultier, fra Frankrig. Han vandt dog disse kampe alligevel. Men som han selv siger til Squashsite, så er han bange for, at hans baglårsskade skal springe op igen. Og det var tydeligt at se, hele turneringen igennem, at han ikke kunne bevæge sig frit, som han har gjort tidligere i sin karriere.

Vinderen af turneringen, Shorbagy, skal dog have al muligt credit for at vinde. Han spillede en fantastisk turnering, og slog talentfulde spillere på sin vej. Jamen Willstrop, Miguel Rodriguez og Karim Abdel Gawad måtte alle se sig chanceløse mod den unge egypter.

Historisk kvindefinale

Det var også en “all-egyptian final” på kvindesiden. Nour El Sherbini løb ind i den kun 18-årige Nouran Gohar som er nuværende junior verdensmester. Begge piger er meget unge, men også meget talentfulde. Og det blev Sherbini, som kom sejrrigt ud af denne fantastiske kamp. Sætscoren lød: 11/7 - 9/11 - 7/11 - 11/6 - 11/8. 20-årige Sherbini stod faktisk i finalen ved selv samme turnering som 16-årig, hvor hun tabte. Nu fik hun så endelig sejren i hus, og har gode muligheder for at opnå flere identiske trofæer.
Line Hansen, den kvindelige danmarksmester, spillede også den prestigefyldte turnering. Hun måtte desværre lide et tidligt exit i turneringen, da hun ramlede ind verdensetteren, Laura Massaro, hvor hun tabte 3-0 i sæt.