Squash Online

Kvartfinalen blev vendepunktet ved U19 EM

March 29, 2016Kasper Pedersen

Efter Danmark, lidt overraskende, havde spillet sig i kvartfinalen ved Europamesterskaberne for U19 hold, så skulle de vise, om de kunne stå distancen. I kvartfinalen skulle vi møde Schweiz, som var storfavoritter i denne kamp.

Først på banen i kvartfinalen var Sarah Lauridsen, som mødte det schweiziske wonderkid, Celine Walser, som i løbet af de seneste 3-4 år har formået at spille sig op fra en ubetydelig spiller på Europatouren til en seriøs udfordring for selv de bedste. Celine var også storfavorit i denne kamp, på trods af at Sarah faktisk vandt deres seneste opgør. Sarah var godt med i første sæt, men Celine trak fra og tog det 12-10. Derfra kørte schweizeren på cruise control og tog de sidste to sæt klart.

Magnus Laursen skulle nu på banen og forsøge at holde liv i de danske semifinaledrømme mod Europas treer, Dimitri Steinmann. Dimitri skulle dog desværre vise sig at være alt for god til Magnus, og på trods af at danskeren kæmpede bravt, så tog schweizeren kampen i 3 sæt. Julius Fuglsangs’ kamp var dermed lige meget, og derfor valgte Schweiz, at Julius skulle spille mod en lokal tilskuer. Julis tabte 2-1 i en eftersigende velspillet kamp.

Næste modstander var Spanien, hvor Danmark endnu engang var undertippet. Sarah var første dansker på banen. Hun fik ørene i maskinen mod den utroligt fysisk stærke spanier. Hun tabte i 3 sæt, hvor hun dog spillede sig til 9 point i 3. sæt. Magnus skulle igen forsøge at holde liv i Danmarks sejrsdrømme, men han ramte desværre en off-day. Magnus tabte meget skuffende 3-0 til Nilo Vidal, som på papiret burde være under danskerens niveau. Julius spillede til sidst bedst af 3 mod Sergio Garcia, hvor han tabte klart 2-0.

I Danmarks sidste kamp skulle de møde Skotland, hvor chancerne i kampen var cirka fifty-fifty. Magnus var først på banen mod den halvskadede Richard Hollins. Magnus var dog også selv halvskadet fra gårsdagens kamp, men han fik sig fightet til en sejr på 3-1. Sarah skulle nu forsøge at sikre den danske sejr i kampen om 7. pladsen. Hun ramte dog desværre slet ikke dagen og måtte se sig slået i en meget tæt 4-sætter af den bare 15 årige Georgia Adderley. Julius tabte i 3 hurtige sæt til Patrick O’Sullivan.

Danmark endte dermed på en 8. plads. Det er 4 pladser over seedning, så det må siges at være godkendt, men de sidste kampe taget i betragtning, så kunne de godt have fået en 7. plads.

Næste gange juniorne skal i spil er ved JGP i Thy fra d. 8-10 april.