Squash Online

Landsholdet udtaget: En enkelt udskiftning på herreholdet

March 30, 2016Tobias Pørtner

EM for hold nærmer sig med hastige skridt og de danske spillere prøver med fokuseret træning at ramme topformen, så de for herrelandsholdets vedkommende kan kæmpe med om oprykningspladserne til A-gruppen, mens kvinderne igen går med drømme om en plads i semifinalen.

Hos herrerne består holdet helt som forventet af Kristian Frost, Rasmus M. Nielsen, Morten Wiegandt, Thomas Laursen og Lau Kiehn. Netop Herlevs Lau Kiehn er eneste nye navn på holdet, men efter en fantomsæson virkede det naturligt, at Kiehn gled ind og overtog en plads på holdet i år, hvilket betyder, at han skubber sin klubkammerat Rasmus J. Petersen ud.

Særligt spændende, hvad angår herreholdet, bliver det at følge Morten Wiegandt ved det kommende DM 1.-3. april i Kolding, der efter udtagelsen har virket langt fra konkurrencedygtig. Til seneste Grand Prix led han således tre nederlag i streg og endte på sidstepladsen, og samme tendens gentog sig ved sidste Eliterunde, hvor Morten også tabte tre kampe uden overhovedet at være i stand til at udfordre sine modstandere. Såfremt Morten til DM fortsat ikke har fået styr på kroppen og spillet, bliver det interessant at se, om han kan beholde sin plads på holdet.

Hos kvinderne er der, såvidt SQO.dk er orienteret, endnu ikke udtaget et endeligt hold. Sikre kort er dog Line Hansen, Sally Skaarenborg og Mathilde Lauridsen, mens pladsen som reserve stadig er åben og sandsynligvis skal besættes af enten Cecilie Mayer eller Sissel Trap.

Europamesterskaberne for hold spilles i polske Warzawa 4.-7. maj.
Herrerne er pt. placeret i B-rækken og har som erklæret mål at spille sig til en top2-placering, hvilket vil sikre oprykning og en plads blandt Europas otte bedste nationer. Her befinder kvinderne sig allerede - en placering som skal bevares.