Squash Online

Lille men spændende JGP i Herlev

February 21, 2014Kasper Pedersen

Efter kun få dage i uvished, blev det for ca. fjorten dage siden fastlagt, at Junior Grand Prix #5, som oprindeligt skulle være holdt i Esbjerg, skulle spilles i Skinderskov Hallen.

Esbjerg meldte den 3. Februar, kun 18 dage før den programsatte dato, fra som arrangør af JGP #5. Esbjergs forklaring var en blanding af for mange turneringsdage samt for få lokaler med overnatningsmuligheder. Heldigvis meldte både Skovbakken og Herlev sig til, at overtage arrangørrollen ved turneringen. Eftersom der står i forbundets strategi, at man vil bestræbe sig på et ligeligt fordelt antal turneringer i øst og vest, og der i forvejen er 5 i Jylland og 2 på Sjælland, så er det logisk at det talte til Herlevs fordel. Modsat så skulle JGP’et have været afholdt i Jylland, så uden et entydigt belæg for placeringen af JGP’et, blev der trukket lod. Herlev “vandt” lodtrækningen. Desværre påvirkede flytningen, med den korte varsel, at kun 65 spillere har valgt at stile op ved turneringen.

DU17/19-rækken er denne gang en af de rækker, hvis deltagelse stadig er forholdsvis høj i forhold til de kun 65 deltagende.

Rækken spilles i 4 puljer, hvor vinderen af hver pulje spiller sig i semifinalen om 1. til 4. pladserne, mens 2’eren i alle puljerne spiller om 5-8 osv.

En af de puljekampe, som kunne gå hen og blive tætte, kunne være kampen i pulje 3 mellem Casper Kloster og den netop tilbagevendte Rasmus Gyde. De to spillere har tidligere mødtes to gang i JGP-regi, hvor sejren tilfaldt Casper i en 3-1 kamp, mens Casper den anden gang vandt meget klart 3-0. Denne gang må Casper også tilskrives en favoritrolle, idet Casper gerne skulle være i topform, mens man stadig må forvente at Rasmus mangler en del efter 2-3 måneders skadespause. Casper tilskrives derfor en 70-30 fordel, grundet hans meget større løbekapacitet.

Hvis puljerne forløber som forventet ser semifinalerne således ud.

Jens-Christian Wegeberg - Theis Houlberg

Magnus Laursen - Casper Kloster

Den første semifinale ser på forhånd ud til at kunne gå hen og blive et spændende opgør. Det meget hurtigt fremadstormende talent, Theis Houlberg, vandt sidste opgør, mens den mere rutinerede og lidt ældre Jens-Christian har været dominerende tidligere. Dette opgør ser på forhånd ud til, at være meget svært at spå om. Begge spillere kan vinde kampen, på en god dag, og kampformen bliver det vigtigste i denne kamp. SQO.dk spår en 3-2 sejr til Theis, grundet hans sejr i Sport 92.

Den anden semifinale ser ligeledes ud til at kunne blive tæt. Den ældre rutinerede og meget mere fysisk stærke Casper Kloster mod den unge fremadstormende tekniske Magnus Laursen. Sidste gang de mødtes blev det unge Magnus, der gik af banen med en 3-0 sejr, så københavner-drengen Casper Kloster må være meget opsat på en revanche. SQO.dk spår en 3-1 sejr til århusianeren.

PU17/19-rækken er denne gang hårdt svækket, og kun én af de normalt 4 bedste U19 spillere vi har i Danmark stiller til start. Den ene er Caroline Lyng, som derfor er kæmpefavorit til en sejr i rækken, og det er svært at se andet end en skade forhindre hende i at vinde rækken. I kampen om de nederste pladser kæmper Camilla Kejlberg og Sofie Mygland sandsynligvis. Deres indbyrdes opgør har tidligere været tætte, men dog med en overvægt af sejre til Camilla. Derfor spår SQO, at Caroline står øverst på podiet søndag, forfulgt af Camilla og derefter Sofie.

DU15-rækken er denne gang historisk lille. I rækken der plejer at kunne mønstre 15-30 spillere, stiller denne gang kun 9 deltagere til start.

Førsteseedede og kæmpefavorit i rækken er Mikkel Kønigsfeldt, som ser ud til at skulle få nogle fysiske problemer, hvis nogle skal kunne presse ham. I kampen om 2. Pladsen ser det ud til at Simon Skelkjær og Sebastian Pedersen skal kæmpe. SQO.dk spår en 1. plads til Mikkel, 2. plads til Simon og en 3. Plads til Sebastian.

PU15-rækken er denne gang så lille, at hvis der bare havde været 2 færre spillere ville den ikke have eksisteret. Ud af de 3, som plejer at blive omtalt som rækkens top, stiller 2 til start, i form af Sabine Petersen og Ida Schjøtt. Hvem der vinder af disse to spillere denne gang, ser ud til at kan blive tæt. Sabine har dog vundet de sidste par gange, de to spillere har spillet, og derfor spår SQO en 3-1 til Sabine.

DU13-rækken mangler denne gang også én af sin top 3 spillere, i form af Skovbakkens Martin Tranholm. Derfor vil alt andet end en finale mellem Rasmus Madsen fra Herlev og Tobias Weel fra Skovbakken være en overraskelse. Hvem der så vinder den finale, kan være meget svært at spå om. I deres sidste opgør vandt Ramus en tæt 5-sæts sejr, mens Tobias har vundet alle deres tidligere opgør, dog også tæt. Derfor spår SQO.dk en lille fordel til den unge århusianer, grundet alle hans tidligere sejre.

PU13-rækken er ved dette JGP, turneringens yngste pigerække, fordi PU11 ikke havde nok deltagere til at blive oprettet.

Den altoverskyggende favorit i PU13 er Struers Signe Skelkjær, som aldrig før har tabt til en af de andre spillere i rækken. Den nærmeste konkurrent til Signe er Grams Laura Schjøtt, som dog ikke ser ud til at have de store chancer i kampen mod Struers unge talent.

DU11-rækken er også en af de få rækker med et nogenlunde højt deltagerantal. Som sædvanligt er de to kæmpefavoritter i rækken Skovbakkens William Tranholm og Herlevs Jakob Madsen. At se andre end de to i finalen ville være en stor overraskelse.

Finalen kunne godt gå hen og blive en spændende affære, og de to drenge har før spillet meget lige. Men selvom de før har spillet lige, så har William aldrig tabt til Jakob, og derfor også udnævnes til favorit til at vinde DU11-rækken.

Resultater gennem hele turneringen kan ses på følgende link: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=EA848196-DB08-42E1-B4DC-FD409F06D1B4