Squash Online

Waters og Matthew Storbritanniens bedste

February 17, 2014Kristian Frost

De britiske mesterskaber blev i denne weekend afholdt i Manchester. Forud for turneringen var Nick Matthew fra Sheffield og James Willstrop fra Pontefract seedet til at møde hinanden i finalen. Hos kvinderne var Laura Massaro og Alison Waters seedet henholdsvis 1 og 2.

Der var ikke den store spænding i de tidlige runder, men spændingen blev for alvor stor da semifinalerne skulle spilles. Matthew mødte Daryl Selby i en yderst dramatisk kamp, hvor Selby startede kampen bedst, men det var Matthew der i sidste ende hev en sejr i land 3-1. I den anden semifinale besejrede Willstrop Adrian Grant 3-0. Hos damerne leverede Madeline Perry en kæmpe overraskelse, da hun slog første seedede Laura Massaro 3-1. Perry var før kampen ikke spået store chancer, men ireren levereden en toppræstation og vandt noget overraskende 3-1 over verdens nr. 2. I modsætning til Massaro leverede Waters en solid indsats og slog sin landsmand Jenny Duncalf 3-1.

I kvindefinalen var der ingen slinger i valsen. Waters gennembankede mildest talt Perry på blot 32 minutter. I herrefinalen var anderledes kampen om den prestigefyldte titel. Willstrop startede som lyn og torden. Matthew var konstant under pres og Willstrop udnyttede enhver lille åbning. Sættet gik forholdstvist hurtigt til Willstrop og Matthew virker ikke opsat på et comeback. Andet sæt skulle vise sig at blive altafgørende for kampen. Willstrop dominerede i starten af sættet, men pludseligt fik Matthew bedre fat. Matthew var foran 7-4 før Willstrop formåede at lave et mini comeback. Sættet skulle afgøres i en tiebreak, som blev afgjort til Matthews fordel. Derefter var der ingen chance for Willstrop. Matthew kørte ham over og vandt det engelske mesterskab for 6. gang.