Squash Online

Leifels viser klassen, mens Herlev kæmpede sig til 3 point

January 14, 2012Kristian Frost

6 runde i elitedivisionen bød ikke på nogen overraskelser. Herlevs damer sendte Birkerød hjem med et nederlag på 5-1, mens de fynske damer fra Odense SMK fik en øretæve på 0-6 på hjemmebane af Odense SC i et vaskeægte lokalopgør. Herlevdrengene sikrede sig tre utroligt vigtige point, da de tabte 3-5 til Birkerød, mens Team Århus formåede at skaffe to point imod Odense SC. På herresiden mangler der stadig at blive spillet én kamp, da Kolding på hjemmebane i morgen tager i mod KSK.

Birkerød - Herlev Birkerød var i denne runde uden deres andenmand Morten W. Sørensen, da han var sat på bænken med to spilledages karantæne efter Challengerturneringen i Egå. Rasmus Hult skulle dermed lede de forsvarende danske mestre imod de unge aspiranter fra Herlev. Caspar Grauballe gjorde i denne runde comeback efter en lang skadespause, og det unge talent var tæt på at lave en overraskelse, da han pressede svenske Hult ud i fem sæt. Det var dog rutinen der sejrede, og Hult formåede endnu engang at hive en femsæts kamp i land. Michael Frilund leverede en kæmpe overraskelse, da han slog en slidt Grauballe 3/0 i andet kryds. Efter flere tætte kampe, som kunne være gået begge veje, måtte Herlev se sig slået 5-3.

Hos damerne blev det til en stensikker sejr til Herlev på 5-1. Bine Lind stod for en fantastisk sejr, da hun slog norske Lotte Eriksen. Det skal dog nævnes, at nordmanden foriden havde tabt første kryds til danske Julie Dorn i en tæt kamp. Sissel Trap stod for Birkerøds eneste point, da hun slog Karina Pilak 3/0. Kampen endte således 5/1 til Herlev. Pigerne fra provinsen må bestemt siges at have hævet deres niveau, efter at Lind i denne måned er hjemvendt fra USA efter et længere ophold.

Team Århus - Odense SC I optakten til denne runde spåede SQO.dk en sejr til Odense på 6-2 over hjemmeholdet fra Team Århus, hvilket også blev det endelige resultatet. Tyske Stefan Leifels viste endnu en gang, hvorfor han stadig begår sig blandt verdenseliten, da han uden de helt store problemer Rasmus Nielsen 3/1. Leifels blev derefter presset ud i fem sæt af rutinerede Michael Hansen, men det var igen tyskeren, der i sidste ende sejrede.
Derudover skal det nævnes, at unge Kasper Svith var tæt på en stor overraskelse, da han lagde et enormt pres på Danny Knudsen. Svith spillede sig foran 1/0 i sæt og havde hele fire sætbolde i tredje sæt, men han formåede ikke at konvertere nogle af de afgørende dueller til et sæt. Knudsen kunne ånde lettet op og løbe af med en 3/1 sejr. De resterende kampe gik alle til Odense SCs fordel uden de store problemer. Kampen endte således 6-2 til fynboerne. Holdkaptajn fra Team Århus, Tobias Pørtner, udtalte efterfølgende til SQO.dk:

Som forudset på SQO.dk ender vi med 2 point, hvilket vi alt andet lige må være tilfredse med. OSC er nok det stærkeste hold i Elitedivisionen lige nu, så vi kan leve med den lidt magre pointhøst - ikke mindst i lyset af at vi sidst tabte 0-8 til dem og fik endnu mere værdifuld erfaring til vores unge hold.

Værd at fremhæve er vores tyske træner og spiller Stefan Leifels. Han hev en ufattelig flot sejr mod Rasmus Nielsen og er stadig ubesejret denne sæson. Udover at skaffe os vigtige point bidrager han også til holdets udvikling med coaching og træningspas, så han har virkelig vist sig som et stort aktiv i denne sæson.

Tobias Pørtner, Team Århus

I lørdagens sidste damekamp blev det til endnu en sejr til Odense SC, da de fynske damer mødte det andet Odense-hold. Anført af Danmarks squashdronning, Line Hansen, drønede Odense SC til en 6-0 sejr, hvilket placerer dem i toppen af den kvindelige række.

I morgen går det løs i Kolding, når koldingenserne tager imod KSK. På forhånd er det lagt op til en forholdsvis udramatisk kamp, hvor SQO.dk har spået 4-4 i Kolding.

For de detaljerede resultater og stillingen i Elitedivisionen - klik HER