Squash Online

Optakt Elitedivisionen 6. runde

January 13, 2012Tobias Pørtner

Julepausen er ovre. Efter en periode hvor de danske elitespillere har kunnet samle nye kræfter (og kilo) i sofaen og ved middagsbordet, er det igen blevet tid til at levere varen i den danske elitedivision.
Hos herrerne venter en runde, hvor top møder bund. Dette betyder dog ikke, at alle kampene tegner til at blive klare favoritsejre, da specielt ét af opgørene ligner en ulidelig tæt dyst.
I damerækken er der dækket op til to lokalopgør, og hvis alt flasker sig for Odense SC, kan de måske allerede efter denne runde så godt som udpeges som vinder af grundspillet.

Birkerød - Herlev (herrer)
Rasmus Hult - Casper Grauballe
Michael Frilund - Lau Kiehn
Mikkel Pedersen - Thomas Pilak
Christian Steffensen - Rasmus Jessen

Mødet mellem Birkerøds forsvarende mestre og sidste sæsons positive overraskelse fra Herlev tegner til at blive lidt af et brag. Det er gentagelsen af finalen fra sidste års slutspil, og da hjemmeholdets Morten W. Sørensen er ude med karantæne, bør udeholdet for alvor kunne lugte blod.
Sidst de to hold mødtes, fik Herlev to point ud af anstrengelserne via to sejre over modstanderens 4. single. Netop dette bør de også være så godt som sikre på denne gang, da juniorspilleren Christian Steffensen får mere end svært ved at bide skeer med Pilak/Jessen.
Derudover tegner der sig en række interessante opgør; bl.a. når Casper Grauballe efter en lang pause gør comeback og skal se om bentøjet (og talentet) kan holde til to kampe højt niveau.

SQO.dk spår at kampen ender med en sejr til udeholdet fra Herlev med 5-3. Eneste sejr Birkerød kan føle sig tilnærmelsesvis sikre på er Hult mod Kiehn - alle andre kampe kan blive rigtig svære for sidste års guldvindere.

Team Aarhus - Odense SC (herrer)
Stefan Leifels - Rasmus M. Nielsen
Tobias Pørtner - Michael Hansen
Phillip Tran - Danny Knudsen
Kasper Svith - Mads Korsbjerg

De unge løver fra Aarhus (Kasper Svith og Phillip Tran) afsluttede sammen med resten af holdet sidste sæson som lyn og torden. Efter en svær start bankede i de afsluttende kampe stort deres direkte modstandere i kampen om 4. pladsen, Kolding og Herlev, men nu er det igen tid til at måle sig mod de helt store drenge.

Sidst Team Aarhus og OSC mødtes, blev Team Aarhus sendt hjem fra eventyrbyen med et mareridtsnederlag på 0-8 af rutinerede OSC, og det kunne igen godt ende med endte en røvfuld.
En særligt interessant kamp for den squashinteresserede tilskuer bliver opgøret mellem tyske Leifels og danske Nielsen. Begge er tidligere individuelle mestre i deres respektive lande, og kampen vil blive et opgør mellem teknisk/taktisk snilde og fysik/råkraft.
Derudover bliver det også spændende at se om de to unge aarhusianere har flyttet deres niveau nok til at kunne drille rutinerede spillere som de tidligere mangeårige landsholdsspillere Knudsen og Korsbjerg.

SQO.dk spår en stor udesejr, men dog ikke helt så overbevisende som sidst. Hjemmeholdet hiver denne gang to point ind på kontoen og må altså indkassere et nederlag på 2-6.

Kolding - København SK (herre)
Francesco Busi - Kristian Frost
Andy Lambert - Kashif Shuja
Martin Laursen - Nicklas Dissing
Thomas Laursen - Casper Kloster

Som ofte når KSK går på banen, tegner det til at blive en lille smule kedeligt for den neutrale tilskuer. Københavnerne er i form af Frost og Shuja ganske enkelt alt for stærke til at blive presset på de øverste singler, og selvom specielt Lambert ved sidste møde bed godt fra sig, kommer han ikke til at sejre over de to PSA-spillere.
Til gengæld står Kolding langt stærkere på de lavere singler, hvor fire juniorer skal ud i indbyrdes opgør. Koldings Laursen-brødre er begge to blandt de tre bedste juniorer i Danmark og vil ikke få problemer mod Dissing/Kloster.

SQO.dk spår en kamp der ender 4-4 uden større spænding.

Hos kvinderne står runden som skrevet i lokalopgøres tegn.
I Odense tager OSMK imod OSC, hvilket bliver en kort fornøjelse. OSC har i denne sæson vist skræmmende styrke - ikke mindst i bredden, hvor kontrakter med Dagmar Feddern og Nanna Frederiksen virkelig har optimeret holdet. Ført an af Danmarks squashdronning Line Hansen vil de banke OSMK uden tab af kampe og SQO.dk spår dermed en udesejr på 6-0.

I Birkerød tager rækkens nr. 2 imod nr. 3. fra Herlev. Selvom deres placeringer lige op af hinanden kunne tyde på et tæt opgør, tror vi ikke dette bliver tilfældet, da hjemmeholdet til denne runde har norske Lotte Eriksen og Sissel Trap med. Disse vil begge vinde deres kampe, og så vil det være op til det ubeskrevne blad Christina Hartøft at sætte yderligere point på tavlen.
SQO.dk spår en hjemmesejr på 4-2, hvor Karina Pilak og Laila Noon står for et point hver til udeholdet.

Om under et døgn går det endnu engang løs i de danske squashhaller, og stillingen i rækkerne begynder for alvor at spidse til. Damernes række ser allerede nu så godt som afgjort ud, da OSMK ligner sorteper i kampen om slutspillet, mens herrernes række sandsynligvis vil være totalt åben efter i morgen, hvor Aarhus, Herlev og Kolding igen vil være samlet inden for få point i kampen om den slutspilsgivende 4. plads.