Squash Online

KSK: Vi tror helt sikkert på at vi kan spille os i finalen

April 21, 2013Tobias Pørtner

Slutspillet nærmer sig, og det netop afsluttede individuelle DM afslørede, at de danske elitespillere er i absolut topform. Frem til på fredag, når det hele går løs i Herning, vil vi hos SQO.dk gribe fat i de deltagende klubber og spørge lidt ind til deres hold og måden de har valgt at gøre tingene på i netop deres klub.

I dag kan I læse 5 skarpe spørgsmål til København SK, hvor Christian Solgaard har været i den varme stol:

Hvilke spillere stiller I med til dette slutspil?

Kristian Frost, Tristan Eysele, Mikkel Pedersen og Casper Kloster.

Sidste år tabte I en højdramatisk semifinale mod Herlev og skæbnen vil at de to hold igen står over for hinanden. Hvad kan vi forvente os af denne gentagelse og ser vi KSK i lørdagens finale?

Vi går selvfølgelig efter at gøre det bedre end sidste år, og holdet er meget opsat på at få medaljer med hjem fra Herning. Vores opgør mod Herlev har stort set altid været super spændende og typisk også velspillede, og sidste års semifinale levede også op til det prædikat. Det var selvfølgelig utrolig bittert at misse finalen med så snæver en margen, men omvendt var det fx Klosters første sæson i elitedivisionen, og der blev på den konto høstet værdifuld erfaring - uanset resultatet.

Jeg tror at vi også i år kan forvente os en meget tæt semifinale med flere opgør, der på papiret er mere åbne end det var tilfældet siste år. Der er et par match-ups, hvor der er spillere på begge sider, som helt sikkert vil tørste efter revanche i forhold til seneste opgør, så det bliver super interessant. Vi tror helt sikkert på, at vi kan spille os i finalen.

Det ser efterhånden ud til, at I har fundet en fast stamme omkring jeres elitehold. Hvordan arbejder I med spillerne i KSK og hvordan ser fremtidsperspektiverne ud for holdet?

Det har vel længe været sådan, at KSK er stillet op med stort set samme styrke til hver eneste holdkamp i sæsonen, men med træk på flere forskellige af vores udenlandske spillere. Med Mikkels tilgang i år, har vi haft mindre behov for denne udskiftning og samtidig har Tristan og Jack været meget stabile indslag.

Vores set-up omkring eliteholdet i øvrigt er fokuseret på at kunne tilbyde de bedst mulige træningsmuligheder. I den forbindelse er det klart at Mikkel og Kristian, som jævnligt deltager i holdtræningen i København, er med til at løfte niveauet og give fx Kloster nogle at måle sin fremgang i forhold til. Samtidig kan de så måle sig selv i forhold til hans fysiske formåen og indstilling til den del af træningen.

I forhold til det fremadrettede satser vi på at køre videre med den samme grundstamme - selvfølgelig gerne suppleret med eventuelle udefrakommende spillere, som gerne vil prøve deres ambitioner af i KSK-regi. Desuden er vi gradvist ved at styrke kvaliteten i træningen af vores bedste juniorer, så selvom det ikke traditionelt har været en fast fødekæde i KSK, så synes vi selvfølgelig, at det knne være sjovt, hvis der var flere af vores elitespillere, der ligesom Kloster havde slået deres første længder i Vestersøhus.

I så jer efter forrige sæson nødsagede til at trække jeres damehold fra Elitedivisionen. Hvor står KSK pt. hvad angår damesquash?

Af foskellige årsager - bl.a. studier, arbejde og skader - nedprioriterede eller fravalgte vores daværene elitedamer squash’en, og det var derfor en logisk konsekvens, at trække eliteholdet. Vi har stadig en rimelig stor gruppe af damespillere, som ligger lige under eliteniveau, herunder også nogle yngre piger, som måske med tiden kan komme til at udgøre stammen på et nyt elitehold, hvis de udvikler evnerne og har lysten. Det afgørende er, at det skal komme fra dem selv.

Hvordan forventer I at medaljerne bliver fordelt i de to rækker?

Ja, Birkerød må nok påtage sig favoritværdigheden.

Herrer: Birkerød, KSK, Herlev
Damer: Birkerød, Herlev, Kolding

Imorgen vil vi bringe endnu et interview med 5 skarpe spørgsmål til en af slutspilsdeltagerne.