April 22, 2013 — Tobias Pørtner
For første gang nogensinde skal Sport92, den lille klub få kilometer øst for Herning, deltage i et slutspil. En ung og homogen trup sørgede for, at klubben sikrede sig en plads i top 4 foran Odense SMK, men da to af holdets spillere pt. er ude at rejse, bliver det sandsynligvis ikke til mere end en fjerdeplads ved slutspillet.
Klubben har gennem mange år været storleverandør af talentfulde squashspillere, og bl.a. to slutspilsdeltagere fra København SK, Kristian Frost og Mikkel Pedersen, startede deres karrierer i Hammerum. Vi fangede Erling Engelund, der i mange år har været en ledende figur i klubben, og fik svar på, hvordan man gør tingene i Sport92, men også hvorfor det er så svært at holde på talenterne.
Hvilke spillere stiller I med til dette slutspil?
Vi er alvorligt handicappet pga. to udlandsrejser, så holdet bliver Trine Engelund, Maria Korsgaard og Mette Fenger. Et hold som ikke har niveauet til at spille sig i slutspillet, men som forhåbentlig kan give en fornuftig modstand, hvis vores modstandere ønsker at afprøve deres reserver.
I kommer i en noget decimeret opstilling. Hvad er målet for dette slutspil?
Som debutant i slutspillet og med et decimeret hold, så koncentrerer vi os om at indsnuse lugten i managen. I det hele taget forsøge at få så megen erfaring og læring med som muligt.
I har et ungt hold, men en tynd trup. Hvordan ser planerne ud for Sport92 elitehold i de kommende sæsoner?
Jeg vil snarere karakterisere truppen som smal :-). Men mere afgørende, så har vi et meget velfungerende og homogent hold med indbyrdes respekt, og som er enige om, hvordan træningen og holdkampene skal gennemføres og prioriteres. Vi er naturligvis altid åbne over for andre spillere, som kan supplere truppen, men en afgørende forudsætning er, at spillerne har den rette profil snarere end et højt niveau. Ambitionen er at etablere os i Elitedivisionen, men under den bibetingelse, at det skal ske med et hold, som kan medvirke til at udvikle klubben. Vores mål gælder ikke deltagelse i en bestemt række, men at deltage i de rækker, som kan være udviklende for klubben - det være sig klubbens organisation, trænere og spillere - og herunder både nuværende og kommende spillere i klubben.
Vi har tidligere set, at Sport92 har udviklet en lang række dygtige unge spillere, men har mistet dem igen, da de flytter fra området. Hvad er det, man I rigtigt i talentarbejdet i Sport92, og hvad gør I for at holde på jeres dygtige spillere?
Det glæder mig, at du retorisk skriver, “hvad vi gør rigtigt” og ikke om, vi gør det rigtigt. Du har jo selv trådt dine squash-barnesko i Sport 92 og har erfaring fra flere klubber - også klubber, som har et stort talentarbejde, så du må have en bedre baggrund for at svare end jeg, så jeg vil vende spørgsmålet mod dig!
Det sidste kan jeg dog ret hurtigt svare på. Vi gør ikke noget specielt for at holde på spillerne. Traditionelt, så har vi mistet spillere af tre årsager: deres niveau er blevet for højt i forhold til klubbens niveau, de er flyttet fra området, eller de er blevet tilbudt betaling for at spille i andre klubber.
- Hvis spillere i Sport 92 opnår et niveau, der ligger over klubbens, så
hjælper vi dem gerne med at komme videre til en anden klub, som vi tror vil
være gavnlig for spillerens udvikling.
- Hvis spillerne flytter, så kan de fortsat spille i Sport 92 så længe, de
bevarer Sport 92-ånden og så længe, de vil.
- Vi honorerer ikke spillere for at spille. Sport 92 er et fælleskab, hvor
alle nyder og yder - og gennem stor frivillig indsats forsøger vi, at det i
videst muligt omfang bliver i den rækkefølge. Derfor er det også altid en
glæde, når spillere flytter fra området, men på trods heraf fortsat ønsker
at spille i Sport 92.
Hvordan forventer I at medaljerne bliver fordelt i de to rækker?
Herrer: Birkerød, Herlev, KSK
Damer: Birkerød, Herlev, Kolding