Squash Online

Klasseforskel blandt favoritterne til JGP i Thy/Struer

April 19, 2013Emil Vogt

I denne weekend bliver der afholdt Junior Grand Prix i Thy og Struer, hvor lidt over 100 juniorer deltager.

I DU17/19-rækken ser seedningerne markant anderledes ud i top 8, eftersom hverken Christian Steffensen, Emil Vogt eller Niclas Dissing deltager. Seedningerne i top 4 ser derfor således ud:

Thomas Laursen (1), Emil Grooss (2), Jens Christian (3) og Theis Houlberg (4).

I toppen af monraden Thomas Laursen trukket Casper Kloster, og Jens Christian trukket Martin Rask. SQO.dk skyder begge disse kampe som sikre vindere for de to favoritter.

I den nederste halvdel af DU17/19’s monrad 16. er den nok mest spændende kvartfinale, nemlig Theis Houlberg mod Sebastian Korsgaard. Selvom Theis i denne omgang har sneget sig op i top 4, har han ikke haft heldet med sig i lodtrækningen, eftersom han møder den nok mest frygtede 5/8 seedet. SQO.dk tror på storfavoritten Sebastian Korsgaard som vinder af dette opgør. Sidst i denne Monrad møder Emil Grooss den lavere seedet Nicolai Pedersen.

Hvis SQO.dk’s forudsigelser holder stik, så kommer semifinalerne til at se således ud:

Thomas Laursen - Jens Christian

Sebastian Korsgaard - Emil Grooss

Thomas Laursen ses som en sikker vinder af den første semifinale, og fokuset ligger derfor på det andet opgør.

Emil Grooss mod Sebastian Korsgaard kan om noget blive en hæsblæsende gyser. De to jyske løbere giver ikke nogle nemme point væk i en kamp, og en lang kamp bestående af slidende dueller er derfor at forvente. Selvom Sebastian har været tæt på Emil flere gange, tror SQO.dk på Emil Grooss som vinder af dette opgør, især efter hans gode form, grundet optræning til EM.

I PU17/19-rækken er der i denne omgang desværre ikke stor deltagelse, og derfor kommer finalen uden tvivl til at stå mellem søstrende Lauridsen. SQO.dk tror at Mathilde Lauridsen er for godt spillende til sin lillesøster, Sarah Lauridsen, trods Sarahs imponerende spil. Mathilde ses derfor som en sikker vinder af PU17/19-rækken endnu engang. På papiret ligger Camilla Kejlberg til en stabil tredjeplads.

I DU15-rækken er Magnus Laursen og Rasmus Gyde begge placeret i den øverste halvdel af monraden, og mødes derfor hvis alt går som forventet i semifinalen. Dette betyder også at Kasper Pedersen og Jacob Søndergaard mødes i den modsatte semifinale. SQO.dk tror på Magnus og Jacob som de kommende finalister, trods Rasmus Gydes sidste sejr i Herlev over Magnus Laursen. Men med to spændende semifinaler i den næstældste række, har alle top 4 spillere potentiale for at gå i finalen.

I PU15-rækken er hverken Elisabeth, Sofie eller Simone med denne gang og Julie Søndergaard (1), Anne Sofie Mathiasen (2), Bettina Mortensen (3) og Ida Schjøtt (4) er derfor de fire bedst placeret i denne række. Rækken er opdelt i pulje A og B, hvor Julie og Anne ses som favoritter af de to grupper.

Program og lodtrækning for weekendes JGP i Struer/Thy kan ses her.