Squash Online

KSK Grand Prix: Lau Kiehn løber med titlen!

October 12, 2015Rasmus Jessen

Som vi her på siden skrev før weekenden, forudså vi, at det ville blive en meget åben turnering. Der var peget på hele fire spillere, som alle havde muligheden for at løbe med sejren. Det interessante ved finalen var, at hverken Lau eller Thomas aldrig har vundet en Grand Prix turnering før, og det er kun Lau der har været i en Grand Prix finale før.

Det var Herlevs Lau Kiehn der løb med guldet i sidste ende. Han kom bagud 1-0 mod Thomas Laursen i finalen, men derefter blæste Lau der ud af i et højt tempo, som Thomas ikke havde noget modsvar til. Lau kom konsekvent tidligt på bolden, flugtede meget, og fik varieret godt. Der var ikke så mange formmæssige udsving fra Laus side, så man kan se, at hans hårde arbejde bærer frugt, og at han er kommet i sit livs bedste form. Sidst i kampen så det ud til, at Thomas var løbet tør for benzin i tanken. han forsøgte ihærdigt at gøre endnu et comeback, men selvom han kom foran 6-2 i fjerde sæt, så var han aldrig tæt på at trække Lau med ud i et femte sæt. Lau Kiehn vinder finalen 3-1.

Thomas havde tidligere på dagen slået storfavoritten, Morten Wiegandt, i en udmagrende kamp. Wiegandt havde bragt sig foran 2-0 i sæt, og var meget tæt på at kunne lukke kampen, men Thomas blev ved med at presse på, og endte med at levere et flot comeback efter utrolig meget hårdt arbejde. Lau slog, i semifinalen, holdkammeraten Rasmus Jessen i en unormalt kort kamp mellem de to. De spiller oftest tætte 4/5-sæts kampe, men denne gang løb Lau direkte henover Jessen og vandt 3-0.

Sally Skaarenborg levede op til sin favoritrolle, og gav ikke mange chancer til sine modstandere. Hun slog Sissel Trap i semifinalen og Stephanie Riding i finalen, begge med scorer på 3-0 i sæt. I Herre M løb Rasmus Jessen med tredjepladsen efter at have slået en træt Morten Wiegandt med 3-0 i sæt. Om femtepladsen spillede Thomas Pilak mod Kristian DS fra Skovbakken, som har haft en tendens til at presse herlevs drenge til det yderste. DS kom godt fra start og fik snuppet første sæt, men derefter var det Pilak som sad på kampen, som endte 3-1. I kampen om syvendepladsen slog Gustav Hansen hjemmebanespilleren, Jacob Poulsby med 3-1, efter at have været bagud 1-0.

Casper Kloster, som netop er blevet seniorspiller, vandt A-rækken på sin egen hjemmebane. Han vandt 3-0 over Jens Søndergaard i finalen. Det var faktisk kun i første runde at Kloster kom i problemer, da han mødte Herlevs Jonas Kønigsfeldt, hvor han vandt 3-2.

Den inkarnerede racketlonspiller, Kresten Hougaard, viste igen fremgang ved at vinde finalen i B-rækken 3-0 over Johan Svitzer.

Det var en flot og velafviklet turnering som KSK afholdte i weekenden. Der var et flot antal af herrespillere tilmeldt, hvilket udgjorde hele 5 rækker. Desværre kom der aldrig gang i tilmeldingerne hos damerne, og det endte med at blive en lille række på blot 5 spillere.