Squash Online

Mathilde Lauridsen skriver dansk squashhistorie

October 11, 2015Kasper Pedersen

I dag, søndag d. 11. oktober 2015, skrev Mathilde Lauridsen fra Thysquash dansk squashhistorie. Mathilde vandt Nordic Junior Open i Malmø i PU19-rækken.

Mathilde er den anden danske pige nogensinde, der vinder en U19-række ved en Super Series-turnering, og hun er kun den tredje squashspiller i Danmarkshistorien.

Kristian Frost vandt German Junior Open i 2006, hvilket er den seneste som har vundet en U19-række ved en Super Series. Line Hansen vandt et par Super Series-titler i slutningen af 90’erne, men grundet dårlig hukommelse og internettet dårlige udbredelse, så ved vi ikke hvilke turneringer og i hvilke år.

Mathilde slog Elin Harlow fra Wales i finalen med cifrene 3-1. Mathilde kom bedst fra start, og tog første sæt 11-4. Kampen vendte i andet sæt, hvor waliseren var ovenpå, og tog sættet 11-3. Mathilde viste dog rutinen, da det gjaldt, og tog to meget tætte sæt med cifrene 11-9 og 12-10.

Mathilde har som sagt skrevet sig ind i dansk squashs historie, men hun har også skrevet sig ind i europæisk squashs historie.

Af tidligere vindere af PU19-rækken ved Nordic Junior Open kan nævnes søstrene Tinne og Nele Gilis, englænderene Emily Whitlock, Victoria Lust og Sarah-Jane Perry.

Alle disse spillere spiller på WSA-touren i dag, og lige på nær Tinne Gilis, som ligger nummer 108, så er alle spillerne i top 50 på verdensranglisten.

Sarah-Jane og Emily er endda i top 20 på ranglisten, og har virkelig en lys fremtid foran sig.

Man kan derfor sige, at det er en yderst eftertragtet og fornem klub, som Mathilde i dag er blevet en del af. Mathildes fremtid ser også yderst lys ud, og hvis hun vil satse 100% på squashen, så har Danmark måske en ny squashdronning indenfor få år.

Mathilde er selvfølgelig selv utrolig glad over sejren, men som sædvanlig er hun også ydmyg omkring egen person. Hun udtaler følgende:

Jeg er rigtig glad for at vinde NJO! Jeg har haft en god turnering, med marginalerne på mine side og spillet godt! Alle kampene gennem hele turnering har været hårde og lange, men jeg er glad for at jeg har trukket mig sejrsrigt ud af dem alle! Denne tunering er blandt mine sidste internationale turneringer som junior, og jeg er glad for at kunne ende dem godt!

Mathilde Lauridsen