Squash Online

Kristian Frost: Sport 92 kan give mig, hvad ingen andre formår

July 13, 2016Kasper Pedersen

Mens hovedparten af den danske squashbefolkning var gået på sommerferie, og så frem til et par måneder med flere udendørsaktiviteter og mindre squash, så befandt Danmarks bedste squashspiller, Kristian Frost, sig i noget af en hårdknude. Han fik, mod forventning, ikke forlænget sin kontrakt med Birkerød Squashklub, hvilket betød at han stod helt uden en danske klub for sæsonen 2016/2017. Læs her Kristians beretning omkring hvordan det hele skete samt hvad han nu har tænkt sig at gøre frem mod den nye sæson.

Rygterne siger at du er blevet smidt på porten hos den danske squashmastodont, Birkerød Squashklub. Hvad er din egen udlægning af sagen? Hvad skete der?

Ja, det kan man vel godt sige. Min kontrakt var blot for en sæson i denne omgang, men jeg havde den overbevisning om vi skulle fortsætte samarbejdet, da jeg i flere omgange fik at vide, at det kun var et spørgsmål om sponsorstøtte. Det blev offentliggjort at Team Rudersdal igen ville poste penge i klubben, og det var derfor blot et spørgsmål om at få underskrevet kontrakten. Sådan blev det ikke. På et møde for et par uger siden, blev jeg meddelt, at jeg ikke længere var en del af klubbens planer. Sådan har jeg set forløbet.

Du stod dermed uden klub. Det fremgår nu af Squashportalen at din klublicens flyttes til Sport 92 - din barndomsklub. Sport 92 repræsenteres pt i 2. og 3. division. Hvordan skal alt dette tolkes?

Jeg havde mildest talt meget dårlige kort på hånden i en eventuel forhandlingssituation. Elitedivisionen var kort forinden gået fra 8 til 6 (faktisk 5), og ingen af disse hold havde noget der var tæt på budgettet i Birkerød. Der var derfor to valgmuligheder: 1) Forsøge at stable et hold på benene eller 2) finde en klub, som ville kunne støtte min PSA- karriere. Jeg havde altid drømt om at have et hold på heden, men jeg fik nyheden om mit exit i Birkerød 3 timer før deadline for holdtilmelding, hvilket gjorde tingene næsten umulige. Jeg forsøgte at stable et hold på benene i Sport92, men det mislykkedes. Jeg havde egentligt forberedt mig på ikke at spille holdkampe i Danmark i den kommende sæson, men så kom Sport92 med et fantastisk tilbud. Så den er god nok, jeg har flyttet min licens til Sport92, da klubben vil støtte min vej op ad PSA-ranglisten. Der er ikke rigtigt noget at fortolke, Sport92 gav mig et tilbud, som ingen andre klubber i DK kan matche, og jeg takkede ja.

Hvad tænker du i forhold til alle de danske squashtilhængere? Synes du ikke det er lidt skuffende, at man ikke længere kan se Danmarks etter i Danmarks bedste række?

Jeg synes det er en rigtig uheldig og ærgerlig situation. Jeg mener klart, at jeg burde spille i den bedste række, vise mig i dansk squash og være en del af fællesskabet i det danske squashmiljø, men på samme tid kan jeg ikke forsvare overfor mig selv, Camilla og vores kommende dreng at SKULLE spille i Elitedivisionen uanset prisen og økonomisk støtte til PSA.

På en lidt længere horisont, hvad er så kriteriet for, at du igen skal stille op i Elitedivisionen? For man må vel forvente at se et comeback fra dig i Danmark?

Jeg har altid spillet i en klub, som kunne støtte mig økonomisk, men mine krav til en dansk klub har ændret sig meget. Sport92 støtter mig og på samme tid giver mig mulighed for at udleve min drøm om at blive top 50 i verden. Det kan ingen klubber i Danmark tilbyde. Jeg har ikke forladt dansk squash, og jeg kommer forhåbentligt til at spille i Elitedivisionen igen, og jeg håber stærkt på det bliver for Sport92. Et comeback kommer ikke på tale, da jeg aldrig har været væk.

Med fare for at lyde dømmende, så kan denne holdning godt synes en smule arrogant af mange squashtilhængere. Mange danske Elitedivision-spillere spiller for nul og niks. Hvad har du at sige til disse skeptikere?

Jeg synes på ingen måde, at min holdning er arrogant. Jeg synes derimod, at jeg viser mig selv og resten af dansk squash, at jeg vil udleve min drøm nu. Jeg er den eneste dansker (herre), som spiller i udlandet og det kræver utroligt meget økonomisk. Det er ikke arrogance, det er sund fornuft. Uden penge og frihed, kommer jeg ingen steder. Det er specielt frihed og fleksibilitet, som jeg har lagt vægt på. Sport92 støtter mine personlige ambitioner, de giver mig frihed og fleksibilitet til at vælge turneringer, hvilket man ikke kan sætte en pris på. Derudover er min støtte fra forbundet svundet ind til et mindre beløb, så jeg er nødt til at overveje/planlægge hvordan jeg får mulighed for at rejse.

*Nu spiller du ikke længere i Danmark, men så må der være mere tid til dit internationale squashliv. Opdater lige SQO.dk’s læsere på dette; hvilke klubber spiller du i og hvad er dit mål for den internationale rangliste i den kommende sæson?*

Det er ikke helt rigtigt. Jeg vil stadig spille i Danmark. Jeg repræsenterer Sport92, hvor jeg kommer til at spille holdkampe. Derudover går jeg efter at vinde Grand Prixet. Jeg ved ikke om der er mere tid til PSA, men jeg er i hvert fald mere fri til at vælge hvad jeg vil - og prisen for denne frihed er ENORMT høj. Jeg repræsenterer også udenlandske klubber, hvor jeg regner med at spille i den kommende sæson. Mit helt store mål er at spille mig blandt de 50 bedste. Det er et mål, som jeg i samarbejde med DSqF og Sport92, regner med at opfylde.

Birkerød Squashklub udtaler selv følgende på deres Facebook-side omkring afskeden med Kristian Frost.

Efter tre succesfulde år må vi desværre sige farvel til Kristian Frost.

Vi vil gerne takke Kristian for tre fantastiske sæsoner, hvor han har været medvirkende til at løfte klubben til et højere niveau. Som 1.single har Kristian altid gået forrest og taget ansvar, når det virkelig gjaldt. Han har bidraget med vindermentalitet, erfaring og en enestående indsats hver gang, han har trukket Birkerød-trøjen over hovedet! Kristian har således haft sin store andel i vores tre danmarksmesterskaber for herrer de sidste tre år.

Udover det resultatmæssige har Kristian tilført enormt meget positivt til vores træningsmiljø, hvor han altid er mødt op i godt humør og har sat en høj standard for resten af spillerne. På det personlige plan har Kristian også været en vigtig del af sammenholdet i elitetruppen, hvor han i høj grad har medvirket til den gode stemning.

TAK til Kristian for den fremragende indsats i klubben og held og lykke i den videre karriere!