Squash Online

Kristian Frost slået på stregen til El Gouna

April 25, 2016Jonas Kønigsfeldt

Som PSA-spillerne langsomt bevæger sig mod sæsonfinalen i Dubai, vender verdens-toppen endnu en gang tilbage til El Gouna, hvor den altid spændende turnering finder sted under åben himmel. Igen i år startede Kristian Frost i kvalifikationsturneringen, som han røg ud af i første runde sidste år.

I år var Kristian Frost tilbage i El Gouna, hvor han med et Danmarksmesterskab for både individuelt og hold, skulle forsøge at ride videre på den bølge han over de seneste måneder har fået skabt sig selv. I årets første runde af kvalifikationsturneringen stod Frost over for en egypter, Karim Magdy, der efter at have bragt sig på 1-1 kom bagud 2-1 mod Frost, hvorefter sidste sæt gik til Frost med cifrene 11-0. Frost sagde efter kampen:

Jeg synes han så en smule træt ud, både mentalt og fysisk, efter jeg tog tredje sæt. Vi arbejdede hinanden hårdt rundt på banen, og til sidst var jeg en anelse stærkere. Det var det, der gjorde forskellen til sidst, føler jeg.

Efter at have besejret egypteren 3-1 i første runde, var det nu tid til finalerunden i kvalifikationsturneringen, der stod mellem Frost og den altid stærke mexicaner, Cesar Salazar.

Kampens første sæt forløber utroligt tæt, indtil stillingen 6-6, hvor Frost får kontrol og til sidst lukker sættet 11-9. Andet sæt var noget mere ensidigt, eftersom danskeren aldrig rigtig fandt sig selv på banen, hvorfor mexicaneren tog sættet 11-4. I tredje sæt kommer Frost dog bedre igen, og efter at have været foran 9-8 taber han desværre sættet 11-9, hvilket giver mexicaneren overhånden og en føring på 2-1 i sæt.

I fjerde sæt sætter Frost sig igen på føringen, som han holder op til 10-7, hvorefter Salazar får kæmpet sig tilbage på 10-10. Her svarer Kristian igen med en stroke, til stillingen 11-10 i danskerens favør. Ved sætbold til danskeren rammer Salazar dog Frosts læbe, hvilket resulterer i en stroke til mexicaneren og herefter 30 minutters behandling for at stoppe blødningen. Med en noget alternativ maske på kæben, får Kristian kæmpet sig igennem fjerde sæt, som han vinder 13-11, hvorefter han bliver nødt til at holde endnu en skadespause i sættet, da han igen er begyndt at bløde, dog på fingeren efter et dive.

I femte sæt fortsætter en meget fair Kristian Frost kampen om at komme med i hovedturneringen, hvilket halvvejs i sættet symboliseres ved en helt lige stilling 5-5. Herfra tager mexicaneren dog fire bolde i streg til 9-5, hvorefter han lukker sættet med cifrene 11-6 og derfor ryger videre i hovedturneringen med en sejr på 3-2 i sæt. En ellers brag indsats af Kristian Frost, bliver enden på dette års El Gouna fra danskerens side.

Selvom Frost er ude af turneringen, fortsætter El Gouna naturligvis, hvor du lige her kan holde dig opdateret på de seneste resultater. Her ses det også, at Frosts sejrherre har brudt sin seedning, da han i første runde af hovedturneringen slog egypteren Mohamed Abouelghar 3-2.