Squash Online

Kleiminger: Vores atmosfære i klubben gør os gode

April 25, 2016Kasper Pedersen

SQO.dk har ligeså fanget sportsdirektøren fra Birkerød, som vandt slutspillet på herresiden. Hør her hvad Lars Kleiminger har at sige til bl.a. situationen i Birkerød pt.

I har nu vundet Danmarksmesterskaberne hos herrerne 5 af de sidste 6 gange og synes pt. som en altdominerende faktor indenfor dansk elitesquash, specielt på herresiden. Hvordan ser du Birkerød fastholde dette i fremtiden, hvad skal I gøre for at holde fast?

Vi skal fortsætte arbejdet med den strategi og de målsætninger for klubben, som vi lagde for ti år siden, og som stadig er grundpillen i vores arbejde idag. Som klub er det vores mål at være et attraktivt valg, uanset om du er junior, bredde- eller elitespiller. Vi anser alle tre hovedgrupper som hængende tæt sammen. Eksempelvis er det for vores juniorer en stor motivation at have vores elitehold som målsætning at træne henimod. Har vi ikke et elitehold og et godt træningsmiljø, mister vi vores bedste ungdomsspillere, som det skete med blandt andre Lau Kiehn og Cecilie Mayer i sin tid. I dag har vi flere lovende juniorer på vej, og det er vigtigt for os fortsat at tilbyde dem gode vilkår, så juniorafdelingen helt i tråd med klubbens strategi kan agere fødekæde for vores elitehold.

Sponsorarbejdet er et andet område, hvor der fortsat skal fokuseres. Vi har de senere år været heldige og dygtige at finde støtte fra Rudersdal kommune og flere private virksomheder, hvilket vi er meget taknemmelige for. Det er klart, at disse aftaler har givet os et forspring i forhold til andre klubber i konkurrencen om at tiltrække spillere.

Birkerød er i drillende bemærkninger nævnt, som Birkerød A/S; og det er da også et fact at i er den klub med de fleste og tungeste signinger indenfor de senere år. Hvordan synes du dette påvirker atmosfæren i klubben og er dette en taktik, som I har tænkt Jer at bibeholde?

Vi er uomtvisteligt den klub, der har landet flest topspillere de senere år. Skulle vi i den forbindelse blive kaldt købeklub, tager jeg det egentlig bare som et kompliment, da jeg i højere grad ser sådan en udtalelse som en form for misundelse end en egentlig kritik af vores klub.

Derudover er der jo flere eksempler på andre klubber, der køber ind til toppen af holdet og/eller har elitehold, hvor kun 1-2 spillere reelt er af egen avl. Man kan i den forbindelse sige, at vi bare har haft held til at udnytte vores muligheder bedre end vores konkurrenter, og derfor har vi haft succes de senere år. Der er ingen garanti for, at det fortsætter, hvilket vi er fuldt ud bevidste omkring. Mister vi for eksempel vores sponsorstøtte, sætter vi naturligvis tæring efter næring og gearer ned. Dog er det vigtigt at understrege, at det er målet fremover kontinuerligt at få flere og flere af vores talentfulde juniorer op på eliteholdene, som det er sket med Caroline Lyng, Christian Steffensen og Emil Vogt.

Hvordan vores signings har påvirket atmosfæren i klubben? Stort set alle vores signings har bidraget meget positivt til atmosfæren i klubben! Vi gør meget ud af, at ingen er over klubben. Ingen har særstatus, og alle snakker med alle. Skulle der fra tid til anden være nogen, der stikker snuden for langt frem, har vi flere medlemmer, der er temmelig gode til at pille folk ned igen J Generelt gør vi meget ud af det sociale, og at vores juniorer har gode forbilleder at se op til, samt at vores medlemmer har dygtige elitehold at heppe på, forbedrer kun stemningen og sammenholdet i klubben.

Damerne spillede sig i år kun til sølv, hvilket må være skuffende for en klub som er vant til dobbelt guld (2013, 2014 og 2015). Hvor skuffet er du over resultatet hos damerne, og hvad har I tænkt Jer at gøre for at bringe damerne tilbage på toppen?

Enhver der har fulgt damernes Elitedivision i den forgangne sæson, kan se, at Kolding stod med de stærkeste kort på hånden inden finalen. De vandt begge kampe over os i grundspillet, og Lauridsen-søstrene forbedrer sig hele tiden. Kolding var favoritter i finalen, og at de vandt, kan jeg derfor ikke se, skulle være en skuffelse. Vores piger gjorde jo alt, hvad de kunne, men vi blev slået af et bedre hold.

Næste sæson vender Caroline tilbage efter sin knæskade, og hun tilfører helt sikkert holdet noget ekstra. Om det er nok til at vippe af Kolding-pigerne af pinden, må tiden vise.