Squash Online

Kristian Frost: ''Jeg må påtage mig en lille favoritrolle''

March 23, 2011Benjamin Dornfeldt

Kristian Frost vandt sidste år sit første senior DM. Dengang spåede flertallet af SQOs brugere at en stærkt spillende Rasmus M. Nielsen ville løbe afsted med titlen - Frost ville bare noget andet! Kristian Frost har gennem hele denne sæson været utroligt stærkt spillende, dog mest på den internationale PSA-tour, og de andre i feltet skal spille op til deres absolut bedste for at fravriste ham titlen.

Først, et hårdt og kontant spørgsmål med forventning om et klart svar: Bliver du Dansk Mester ano 2011?

Kristian: Det håber jeg meget.

Vi læsere vil gerne høre noget om dine tanker omkring det kommende DM. Er det det, man som squashspiller går og venter hele året på at spille? Eller er det bare en turnering som alle de andre det er i bund og grund de samme spillere du skal spille mod, som du møder hele året alligevel?

Kristian: DM er uden tvivl noget helt specielt. Jeg har ikke spillet så forfædeligt mange danske turneringer i denne sæson, men jeg træner med Rasmus og Caspar i Odense flere gange i ugen - sååå.. Jeg spiller mod dem til dagligt, men som sagt: DM er noget helt specielt.

Hvordan har dine forberedelser været? Har de været anderledes end når du spiller andre danske eller udenlandske turneringer?

Kristian: Mine forberedelser har været som de altid er. Jeg valgte at tage en længere periode i Danmark for at kunne forberede mig helt optimalt, i stedet for at rejsen verden rundt og spille PSA.

Kommer vi til at se noget nyt fra din side? Måske en lille twist i din spillestil der gør dig sværere at læse for modstanderne end normalt?

Kristian: Jeg spiller som jeg gør. Jeg har ikke tænkt mig at ændre min spillestil - og specielt ikke til et DM.

I forbindelse med det spørgsmål, har du så gjort noget ekstra ud af at tænke på dine kommende modstandere og ligge planer for hver enkelt?

Kristian: Der er efterhånden ikke mange spillere tilbage i dansk squash. Det er altid de samme der kommer til turneringerne - plus jeg træner med Rasmus og Caspar til hverdag - men jo, jeg kommer helt sikkert forberedt.

Hvad er dine forventninger overordnet til turneringen?

Kristian: Mine forventninger til DM er høje. Jeg kommer til at spille på min “anden” hjemmebane i Herning. Herning holder altid gode stævner og Karsten Fulgsang har gjort utrolig meget ud af dette års DM. Udover et godt stævne håber jeg selvfølgelig på en masse god squash.

Regner du først med at blive mødt med reel modstand i de sidste runder, eller bliver det 3 dage med 5-sæts kampe?

Kristian: Det er kun gode spillere i mesterrækken, så jeg regner helt sikkert med en hård turnering.

Hvem er favoritterne i dine øjne?

Kristian: Jeg må påtage mig en lille favoritrolle, eftersom jeg vandt titlen sidste år. Derudover er der Rasmus, Caspar og Morten efter min mening. Det skal blive rigtig spændende at se hvem der møder hvem og hvornår. Caspar kommer i seedningslaget 5/8, mens jeg ved at Rasmus kommer i den anden halvdel end mig. Lodtrækning afgør også hvilken ende Morten kommer i. Udover de ovennævnte er der også Michael Hansen og Michael Frilund. Begge dog i top 8.

Hvis du skal pege på en eller to spillere der anses som outsidere, og måske kan gå hen og få en god turnering, hvem er det så - og hvorfor?

Kristian: Jeg tror ikke der er nogle der kan anses som outsidere. Alle kan få en rigtig god turnering i Herning. Jeg er dog helt sikker på at lodtrækningen får en afgørende rolle i weekenden.

Hvem ser du dig selv i en finale imod søndag den 27. marts?

Kristian: Rasmus M. Nielsen OSC.

Inden det sidste og afsluttende spørgsmål: Hvis vi ser dig i finalen, søndag den 27. marts i Herning, har du så allerede nu planlagt hvilke tøj du går på banen i?

Kristian: Ja, jeg spiller altid i de samme trøjer i finaler eller afgørende kampe. Jeg er ekstremt overtroisk, når det gælder forberedelse.

Og som afslutning. Hvis du vinder DM hvordan vil du så fejre det?

Kristian: Jeg vil fejre det sammen med min familie i Herning søndag aften, hvis det er mig der står højst på podiet.

Frost er ifølge SQOs brugere undertippet og det skal blive spændende at se, om det igen i år bliver ham der løber afsted med titlen.