Squash Online

Danmarksmesterskaberne 2011

March 24, 2011Kristian Gram

Hvem er Danmarks bedste squashspiller? Det er det store spørgsmål. Spørgsmålet vi skal have besvaret, i den kommende weekend, når Herning Squash Klub åbner dørene op for hele squash Danmark og byder indenfor i et nyistandsat squashcenter - sat i stand netop til dette formål. På squashnørdernes mødested Sqo.dk har der i den seneste tid kørt en afstemning om hvem der vinder det danske mesterskab for herre. Blot 29% af sidens læsere mener at den forsvarende mester, Kristian Frost er favorit til titlen. Langt mere populært er det at tro, at en anden tidligere dansk mester vinder. Over 50% af læserne mener at Rasmus Nielsen vinder DM i squash anno 2011. Men hvorfor?

Kristian Frost er forsvarende dansk mester, han er også højst placeret dansker i verden, han er ifølge sig selv favorit (Læs andensteds her på siden), men er han reelt den bedste? Eller måske mere relevant, hvorfor er han ikke favorit blandt læserne? Svaret skal måske findes i vores manglende kendskab til Frost nuværende niveau. Han har nemlig ikke spillet én eneste individuel turnering i Danmark denne sæson. Så med mindre man har oplevet Frost til en international turnering, eller til en elitedivisionsskamp i efterårssæsonen, så har man ikke set ham siden DM finalen for et år siden.

Læsernes helt store favorit ved dette DM, Rasmus Nielsen, spillede finale sidste år mod netop Frost. Han har i år vundet de turneringer han har deltaget i, i Danmark, og senest også haft tur i den internationalt, hvor han bl.a. slog den internationalt anerkendte spiller Joe Lee og spillede sig i semifinalen i en mellemstor turnering. Nielsen er selvfølgelig kæmpefavorit til en finaleplads, faktisk har Nielsen kun tabt to kampe i Danmark siden DM finalen sidste år. En gang mod Alan Clyne i en elitedivisionskamp mod KSK, og en gang mod Kristian Frost i selvsamme elitedivisionskamp.

I en tæt herrerække er det naturligt, at vi i det næste seedningslag også finder stærke spillere. Faktisk finder vi i dette seedningslag de to personer som måske har haft størst succes ved de danske individuelle turneringer i år. Morten W Sørensen har spillet finale i samtlige challengers i år - og vundet to. For Michael Frilund er det blevet til to semifinaler og to finaler - i øvrigt alle tabt til Morten Sørensen.

Under de øverste fire finder vi outsiderne. Den måske mest omtalte heriblandt Caspar Grauballe, har en enkelt turneringssejr i denne sæson - en sæson der med mindre der kommer et stort resultat ved DM, må ses som en af de mindre gode for Grauballe - ihvertfald resultatmæssigt. Blandt de useedede er der også trusler for favoritterne. Tobias Pørtner er tilbagevendt efter skade. Landsholdsspilleren der som det sidste resultat inden sin skadespause havde et fem-sætsnederlag til favoritten Rasmus Nielsen, viste i sidste weekend at formen nærmer sig igen. Han vandt uden problemer over en magtesløs Phillip Tran i A-rækkefinale i en opvarmningsturnering i Skovbakken. Pørtner, der næsten må siges at havde hjemmebane i Herning, hvor han i en periode bl.a. har fungeret som træner, kunne godt vise sig at være et ubehagelig bekendtskab i første runde for de fleste af de seedede spillere.

I Damemesterrækken har vi for første gang i denne sæson en fuld monrad. Seksdobbelt Dansk mester Line Hansen er megafavorit, og hvis Danske Spil vågnede op og lavede en oddssætning på Dansk squash ville de såmen nok undlade at sætte odds på vinderen af Damerækken. Hansen udtaler selv af hun bliver meget skuffet hvis ikke hun genvinder mesterskabet for syvende gang og det er svært at se hvem der skal vriste det fra hende.

Mens de fleste pejer på Sally Skaarenborg der blot ligger nummer syv på den danske damerangliste, som nærmeste konkurrent til Hansen, mener jeg at mindst en spiller bliver undervuderet. Hansens konkurrent fra juniortiderne der bl.a. har vundet det danske mesterskab for juniorer Dagmar Feddern har bl.a. slået Skaarenborg i år, og har faktisk ikke tabt til andre danskere end Hansen i denne sæson. Feddern er 2. seedet ved DM og kan derfor ikke møde Hansen før tidlist i finalen.

Også blandt de useedede finder vi en spiller der er ubesejret i år. Trine Engelund har godt nok kun spillet 1. Division i år, men det har hun tilgengældt gjort fejlfrit. Forventningerne til Engelund vil dog blot være at udfordre de næstbedste i rækken.

I Bredderækkerne skal vi holde øje med 1. seedet Christian Solgaard, der gjorde spot til skamme da han i Helsinge, var fløjtende ligeglad med at undertegnede ikke havde spået ham de store chancer i første runde, og pressede seedede Rasmus Jessen Petersen i fem sæt. Han kan forvente at få modstand fra Silkeborgs bedste spiller Kristian Da Silva Nielsen, der også deltog i opvarmningsturneringen i Skovbakken i sidste weekend hvor semifinalen mod Phillip Tran blev endestationen. Et par unge spillere har sneget sig med i den næstbedste række. Hvis læserne er på plads på tilskuerrækkerne i Herning, kan det anbefales at holde øje med Team Aarhus’ guldkorn Kasper Svith, Birkerøds Jonathan Clausen og KSKs Nicklas Dissing. Alle har de haft debut i Elitedivisionen i denne sæson.

I Damerness bredderække får vi desværre ikke de helt store ungdomstalenter at se. Forsvarende Dansk mester i PU19rækken Millie Søndergaard er ikke til start, ej heller stortalentet den blot 14årige Mathilde Lauridsen der i sidste weekend vandt sin første PU19 række er endnu at finde i de voksnes rækker. Tilgengæld får vi Nanna Frederiksen, der har domineret den ældste pigejuniorrække i år at se. Hun har også debuteret i elitedivisionen for Team Aarhus i år, og klarede sig flot i den seneste runde af kvindernes mellemspil, hvor hun pressede Birkerøds Sissel Trap i fem sæt. Frederiksen må trods en 5/8 seedning påtage sig favoritrollen i Damernes A-række.

Seedninger og turneringsresultater kan følges her