Squash Online

Kolding og Birkerød genvinder DM-titlerne

April 17, 2016Tobias Pørtner

Det blev favoritterne fra Kolding og Birkerød, der tog sig af hold-guldet for hhv. damerne og herrerne, da de i to finaler uden den helt store dramatik besejrende Birkerød og Herlev.

Lauridsen-søstrene spiller guldet til Kolding
Kolding
s damer var før kampen favoritterne i opgøret mod Birkerød, men havde dog også et vist pres på sig, da Birkerød med Line Hansen på holdet havde én sikker sejr på 1. singlen. Holdkampen reelle nøglekamp var det første opgør på 3. singlen, hvor de to unge spillere Sarah Lauridsen og Christine Christoffersen i det indbyrdes opgør skulle afgøre, hvem der skulle være dansk mester - noget af et ansvar at påtage sig for de piger.

De to kombattanter pressede hinanden til det yderste i 1. sæt, men da Lauridsen tog dette i tiebreak, så hun sig aldrig tilbage igen og styrede en sikker sejr på 3-0 hjem og et livsvigtigt point til Birkerød, der reelt virkede slået før kampen for alvor kom igang. Line Hansen bragte som forventet balance i regnskabet med en sejr på 3-0 over Sally Skaarenborg, men Birkerøds gulddrømme var en stakket frist, da Mathilde Lauridsen som forventet spillede det ædle metal til sønderjylland - dog ikke uden god modstand fra Cecilie Mayer, der både i 1. og 3. sæt pressede den ældre Lauridsen-søster til det yderste.

Bronzen gik til City Squash, der i et tæt opgør slog Skovbakkens damer med 2-1 i kampe.

Birkerøds guldduo igen afgørende
Hos herrerne stod vi også over for en gentagelse af sidste års finale, da hjemmeholdet Herlev igen skulle forsøge at vippe Birkerød af tronen. Thomas Pilak gav Herlev en regulær drømmestart, da han via en sejr på 3-0 over Christian Steffensen bragte sit hold på 1-0, men føringen blev hurtigt vekslet til det modsatte, da den urørlige duo Kristian Frost og Joel Makin endnu engang brolagte vejen til sejr for Birkerød via 3-1 over Andy Whipp, der på kontroversiel vis vandt 3. sæt på en bold, der så ud til at være tydeligt nede, og 3-0 over Lau Kiehn.

Herefter var presset maksimalt på Rasmus J. Petersen, der med en sejr på 3-0 over Alex Christensson ville kunne bryde Herlevs sølv-forbandelse, mens svenskeren grundet en stor pointmæssigt føring til Birkerød reelt blot skulle bruge ét sæt for at lukke opgøret. Netop dette gjorde Alex hurtigt, men da Jessen vandt 2. sæt levede håbet stadig for Herlev, der dog var i en situation, hvor Jessen blot måtte afgive 4 point mere i resten af kampen.
Opgaven var umulig og da Christensson lukkede sættet med 11-7 kunne jublen bryde ud for den tydeligt lettede svensker, der viste nogle af de følelser, han ellers som oftest lægger bånd på under kampene.

Bronzen gik hos herrerne til Kolding, der for 3. gang i sæsonen spillede 2-2 med Skovbakken. En sætdifference på 7-6 blev her afgørende for, at aarhusianerne måtte gå tomhændede hjem.