Squash Online

Kolding kollapsede mod Team Århus

November 10, 2010Tobias Pørtner

Lad det være sagt med det samme; de unge Team Århus-spillere leverede noget af en mandfolkeindsats i dag. De fightede, de heppede og de leverede varen med flot og koncentreret spil, der virkelig lover godt for det spændende generationsskifte der er i gang i provinsens hovedstad.
Men den imponerende indsats gjorde det ikke alene - den blev hjulpet godt på vej af et Kolding-hold, der set over hele linjen slet ikke ramte dagen og sandsynligvis smed en glimrende chance for at sikre en plads i slutspillet, på gulvet.

Hos damerne åbnede holdkampen med et brag, da hjemmeholdets Dagmar Feddern mødte Sally Skaarenborg. De to spillere, som begge har haft deres opvækst i den lille sønderjyske by Gram der har produceret en lang række talentfulde kvindelige squashspillere, gav hinanden en kamp på højt niveau.
Trods en nervøs start formåede Sally at hive de to første sæt, via højt tempo og god dybde. Dagmar viste dog så sent som i weekenden at hun har evnen til at vende 0-2 til sejr og hun satte fra starten af 3. sæt et opsigtvækkende comeback i gang. Efter at have sikret sig 3. sæt 11-7 gjorde hun rent bord med et æg i 4. sæt og kampen var presset ud i et afgørende sæt.
Her formåede Sally fra starten at komme tilbage på toppen, og hun spillede sig frem til en stor føring. Endnu engang fightede Dagmar dog videre, og båret frem af hjemmepublikummet leverede hun overraskelsen og sejren med 11-9 i 5. sæt.

Kampens udvikling endte med at blive et ildevarslende tegn for Kolding. Sally trak sig efter nederlaget med en skade i knæet og stillede derfor ikke op til næste opgør mod Ditte Nielsen. Ydmygelsen endte med at blive totalt da både

  1. og 3. singlen hos Kolding også tabte og dermed måtte sidste års sølvvindere altså indkassere et nederlag på 0-6.

Hos herrerne startede holdkampen også som lyn og torden, da Francesco Busi bød Team Århus’ tysker, Stefan Leifels, trods og tog første sæt efter spil med en ufattelig præcision.
Stefan kom flyvende ud til 2. sæt og udlignede på blot 5 minutter i et sæt hvor Busi aldrig fandt rytmen. Den fandt begge spillere dog i både 3. og 4. sæt, som bød på squash på allerhøjeste plan. Taktisk snilde, utrolige slag og fight af en anden verden underholdte tilskuerne i to sæt der kunne være gået begge veje - desværre for Kolding gik begge dog til Århus, og dermed satte Stefan det første point på tavlen med en 3-1 sejr.
På banen ved siden af producerede Phillip Tran et opsigtsvækkende resultat, da han med imponerende angrebssquash vendte 0-1 til 3-1 mod Koldings Andy Lambert, der aldrig fandt rytmen og et modsvar mod den danske U19-mester.
Et overraskende point-tab for Kolding, men det skulle ikke blive det sidste.

Christian Andersen vendte i denne runde tilbage i den bedste række efter en skadesperiode, men det blev hurtigt tydelig at formen ikke var helt på plads endnu.
Han formåede via sin store rutine med nød og næppe at besejre 16-årige Emil Grooss med 3-2 i sæt efter at have været nede med 1-2, men i næste kamp var der udsolgt og han måtte sande et nederlag til et andet Åbyhøj-talent, Kasper Svith.
Hvad Christian ikke formåede, tog Koldings unge håb Martin Laursen sig af da han sikkert slog både Emil Grooss og Kasper Svith med 3-0 og han holdte dermed ene mand Kolding inde i holdkampen.
Som ventet var Francesco Busi for stærkt for en træt, og måske alt i alt tilfreds, Phillip Tran i den sidste kamp - ligeledes var der klasseforskel i kampen mellem Stefan Leifels og Andy Lambert, der endte 3-0.

Dermed blev det overraskende til et 4-4 resultat imellem de to ambuterede hold, der nu må siges at være storfavoritter til at misse slutspillet og dermed følges ned i nedrykningsslutspillet mod de bedste hold fra 1. div. for herrer - noget af et antiklimaks for Kolding KFUM Squash der netop i år er arrangør for slutspillet sidst på sæsonen.
De skal nu håbe at enten KSK eller Herlev dummer sig gevaldigt i deres sidste kampe, samt at de selv kan producere en stor overraskelse mod Birkerød i den sidste runde.

Også Koldings damer er alarmerende tæt på et tidligt og meget overraskende exit, mens Team Århus på den feminine front ser ud til at kunne hente lidt oprejsning, da de med dagens sejr sandsynligvis vil få en plads i slutspillet.