Squash Online

The American Dream

November 10, 2010Tobias Pørtner

Han har altid været “one of a kind” ham Jonas Knigge Laursen. Karismatisk, både på og uden for banen, altid været god for stor underholdning og aldrig bange for at tage chancer i livet.
For nogle år siden tog han så en af de større; han rev teltpælene op og forlod det trygge liv i Danmark for at forfølge drømmen om livet i USA.

Og drømmen fandt han. Nu bor Jonas fast i staterne og har fundet livet og lykken som alle drømmer om.

Vi er glade for på SQO at kunne præsentere jer for vores nyeste tiltag - Jonas Knigge Laursens blog.
Læs den i dag og du vil være fanget…

Hej lille Danmark!

Som den eneste danske squashspiller med coaching-job i USA fortiden, føler jeg at det er på tide at skabe lidt opmærksomhed om det helt fantastiske job og levestil en profession som squashtræner i USA har bragt til mig.

Da jeg flyttede til USA for at være fuldtids squashtræner var det med tanken om at prøve at leve i USA og se hvordan det nu var at leve i det “farlige, og “skøre” land - nok med en fornemmelse af at jeg ville være tilbage i lille Danmark igen, efter 3 års tid.
Men efter kort tid i USA var det skudt i sænk. Jeg blev rimelig hurtigt klar over at det nok mere var et helt nyt liv jeg havde startet og at jeg nok kun ville komme tilbage til Danmark på ferier for at besøge familie og venner.

Meget simpelt, squashlivet er en anden verden herovre. Jeg flyttede til Charleston, South Carolina, hvor jeg havde fået et job som assistant coach i en lille, men meget fornem, privat club og samtid med det et deltids job som assistant coach i den helt utrolige Kiawah Island Gold and Resort Club.
Ikke det dårligste sted at flytte til fra lille kolde Danmark - da jeg stod af flyet var det vel omkring 35 grader og blå himmel! Efter 2-3 dage havde jeg været på stranden, på fisketur, “natur walks”, fået en bil, fundet et sted at bo, og fået alle møbler til min 4000kr pr. måned 110m2 lejlighed, med super udsigt over vandet, tennisbaner, volleyballbaner, to pools etc. etc. - alt dette med hjælp fra medlemmer som ALTID står klar med en hjælpende hånd…

Og det var der jeg helt ændrede mening om USA. Måske var det ikke så slemt og farligt som man ser i nyhederne…? Jeg blev smidt direkte ind i “sommer camps” og det var så her at jeg fandt ud af at folk betaler for squash i USA; $900 pr. barn for 4 dages camp 5 timer per dag! Efter en måned havde jeg tjent en rigtig god sjat penge og fik købt mig en stor JEEP med læder-sæder og alt hvad der nu hører til.
Nu griner I måske, men for en bilglad knægt som mig var det en drøm der gik i opfyldelse, og alt dette pga. at jeg arbejder med den sport som jeg altid har været helt tosset med!!! Jeg fandt også hurtigt ud af, at det at få venner er absolut intet problem, så hvis du har lyst til at flytte til USA men er bange for at ende op alene så frygt ikke, DET SKER IKKE! En del af arbejdet var at bruge tid med medlemmer uden for squash, så jeg blev inviteret til masser af gratis golf, jagt-ture, båd-ture etc. etc…

Desværre ramte finanskrisen især sydstaterne, og efter et års tid måtte jeg sige farvel til Charleston og kigge efter et nyt job. Det tog omkring en uges tid og så havde jeg valget mellem 6-7 forskellige stater. Jeg valgte et job som Squash Head Pro i Chicago, i et stort fitness center med over 5000 medlemmer og intet tidligere squashprogram, så det var noget af en udfordring.
Efter to måneder i Charleston hvor jeg havde en skøn ferie, pakkede jeg JEEP’en, smed en trailer bagpå, mine hunde på bagsædet og begyndte den 22 timers køretur til et nyt liv, igen igen…

Jeg valgte Chicago, da jeg havde hørt om en helt special squash klub downtown chicago, og håbede på at få “lavet et navn for mig selv” nu hvor jeg var tættere på drømmejobbet, efter et år som Head Pro og et år der gav mig en masse hår på brystet (og måske et par grå hår på hovedet).
Til sidst fik jeg opkaldet: UNIVERSITY CLUB OF CHICAGO spurgte mig om jeg ville tage et job som assistant coach i deres helt fantastiske nye squash klub - det kunne jeg ikke sige nej til…

Inden længe skal jeg nok fortælle om hvordan det så går, og om hvordan livet ellers flasker sig i CHICAGO… hvis der altså er nogen der gider høre om en gammel skør dansk squashdreng, der lever sit drømmeliv og tjener sine penge ved at arbejde med verdens bedste sport…? Hygge.