Squash Online

Kæmpe overraskelse sikrer Surrey det engelske mesterskab

May 07, 2014Tobias Pørtner

Det blev den engelske klub Integrity Surrey Health & Racquets, der for femte år i streg løb med det engelske mesterskab, da de i finalen besejrede Benz-Bavarian Duffield. Der skulle dog en gigantisk overraskelse fra Peter Barker til, før at trofæet var i hus.

Det startede ellers skidt for de forsvarende mestre Surrey, da de først som ventet tabte damekampen, for derefter at komme bagud 0-2 i kampe, da italienske Davide Bianchetti tabte stort til Andy Whipp. I England består et hold af fem spillere, så på dette tidspunkt havde Surrey virkelig ryggen mod muren, og alt pegede mod at Duffield endelig skulle bryde Surreys monopol på titlen, da de blot manglende én sejr.

Sådan gik det dog ikke. Adrian Waller slog som ventet Joel Hinds og pustede nyt liv i håbet. Og da Peter Barker levede en choksejr over den engelske fire-dobbelte verdensmester Nick Matthew med 12-10, 18-16, 11-5, havde Surrey så meget momentum, at det næsten ikke kunne gå galt. I PSA-kampe har Barker blot formået at besejrede Matthew to gange i 22 forsøg, hvilket understreger, hvor stor en overraskelse dette udfald var.

Den samlede sejr kom i hus da Andrian Grant slog Steve Coppinger i den afgørende kamp med 3-0, i et opgør som i følge ranglisten ellers havde Coppinger som svag favorit. Comebacket var komplet og Surrey kan dermed fortsætte deres monopol på den engelske titel.