Squash Online

EM 2014: De danske piger sikret endnu et år i A-gruppen

May 03, 2014Tobias Pørtner

Med en stensikker sejr på 3-0 over Schweiz i dagens kamp, er de danske squashpiger sikret endnu en sæson i Europas bedste række - den såkaldte A-gruppe. Sejren gav holdet en samlet 6. plads ved EM for hold i Italien.

Den samlede danske sejr var på intet tidspunkt i fare. Cecilie Mayer åbnede med en sejr på 3. singlen, hvor hun efter to tætte sæt satte sig totalt på kampen og vandt med 3-1. Derefter var det ren ekspedition for Line Hansen og Sally Skaarenborg at lukke ballet. De vandt begge problemfrit med 3-0 og dermed gjorde danskerne altså rent bord i den sidste og afgørende kamp.
Resultatet betyder at de danske piger ender på en godkendt 6. plads.

Hos herrerne vandt Danmark på point over Finland efter en utrolig tæt holdkamp. Rasmus M. Nielsen og Caspar Grauballe stod for de danske sejr. Specielt Rasmus var ude i noget af et opgør, da han kom tilbage fra o-2 i sæt, for til sidste at vinde med 11-9 i femte.
I mellem de to danske sejre måtte Kristian Frost bøje sig mod den finske top-spiller Olli Tuominen med 0-3, mens Morten W. Sørensen tabte den sidste kamp i en helt ufattelig tæt affære, hvor han efter at have ført med 2-0 i sæt, tabte de følgende sæt med 7-11, 13-15, 15-17.
Inden kampen stod det klart, at herrerne ville rykke ud af Europas A-gruppe.

I toppen af tabellen løb England ikke overraskende med begge titlerne. Hos både mændene og damerne var finalemodstanderen Frankrig, der kæmpede godt imod, men aldrig for alvor kom i nærheden af guldet.