Squash Online

Junior DM for hold: Kolding og Herlev løb med titlerne

May 03, 2014Kasper Pedersen

Så er årets Hold DM for U19 og U15 færdigspillet. Efter et par dage præget af spænding, intensitet, men også god stemning, så er Danmarks mestrene for hold i U19 og U15 fundet.

SQO.dk havde på forhånd spået Kolding som vindere i den ældste række og Herlev som vindere af U15-rækken. Det var helt korrekt spået af SQO.dk, for vinderne blev nemlig præcis som spået, Kolding U19 og Herlev U15.

U19

U19 rækken var præget af få overraskelser, men et par få sneg sig da ind. Birkerød tabte til Koldings andet hold og måtte dermed tage sig til takke med en sidsteplads. Derudover viste Thysquashs unge Sarah Lauridsen gode takter med en 3-1 sejr over den noget ældre Christine Christoffersen.

Finalen i U19 stod mellem Herlev og Kolding, holdene stillede som følger:

Theis Houlberg- Thomas Laursen

Pornphilai Christiansen- Christine Christoffersen

Jonas Kønigsfeldt- Nicklas Drejergaard

Theis og Thomas var først på banen. Thomas spillede meget sikkert, men stadig voldsomt pressende, og Theis var uden chancer mod Danmarks bedste junior. Thomas vandt kampen klart 3-0.

Nu skulle Pornphilai (kaldt “Polle”) på banen for at holde liv i håbet om en DM titel for Herlev. Hun mødte bare, desværre for Herlev, en meget bedre spiller, i form af landsholdsspilleren Christine Christoffersen. Christine vandt sikkert 3-0, og sikrede dermed Kolding titlen som Danmarks bedste U19 klub.

Den sidste kamp var som sådan lige meget, men det hindrede ikke Jonas og Nicklas i at fyre en brag af en kamp af, som Nicklas i sidste ende vandt, 3-2. Kolding levede dermed op til deres favoritværdighed.

Thysquash tog 3. pladsen via en 2-1 sejr over Birkerød.

U15

U15-rækken var præget af meget jævnbyrdighed, men efter en masse tætte indledende kampe, skulle Herlev og Birkerød mødes i finalen. Kampene så ud som følger:

Mikkel Kønigsfeldt - Julius Fuglsang

Sabine Petersen - Rosemarie Coyle

Sebastian Pedersen - Marcus Jepsen

Mikkel og Julius var først på banen. De spillede en lang og flot kamp, med meget skiftende momentum. I 5. sæt kom Mikkel foran 10-9 og Julius bedte om en let, men fik en no let og Mikkel vandt dermed kampen 11-9 i 5. sæt. No let kendelsen lignede en meget hård kendelse.

Næste spillere på banen var Rosemarie og Sabine. Rosemarie kæmpede alt hvad hun har lært, men måtte se den meget dygtige og 2 år ældre Sabine Petersen løbe af med sejren i 3 sæt.

Det betød at den sidste kamp var uden betydning, men de spillede alligevel en flot kamp de to drenge. Sebastian trak det længste strå og vandt kampen 3-0. Dermed vandt Herlev U15 Danmarksmesterskabet for hold 2014.

Nu er der pause i junior squash Danmark i et par weekender indtil den 23. maj, hvor Junior DM løber af stablen.