Squash Online

EM 2014: De danske herrer rykker ud af A-gruppen ved EM

May 03, 2014Tobias Pørtner

Med et nederlag i går til Spanien - det fjerde nederlag på stribe - måtte de danske herrer sande, at tiden som A-nation i Europa er ovre for denne gang. Damerne besejrede 4. seedede holland og står inden sidste kamp i dag med gode muligheder for at forblive i A-gruppen.

Et nederlag på 1-3 til Spanien blev igår skæbnesvangert for de danske herrer, der nu officelt er rykket ud af det fineste selvskab i Europa. Fra starten af har opgaven set mere end svær ud, da flere af de andre hold er kommet i topform og med styrkede hold i forhold til sidste år, mens det danske hold overvejende består af spillere, der har haft problemer med skader hele året.

Morten W. Sørensen åbnede ellers ballet med en sejr på 3-1, men hurtigt udlignede den spanske stjerne Borja Golan holdkampens stilling 1-1 i kampe, da han besejrede Kristian Frost.
Herefter tabte Rasmus M. Nielsen nøglekampen mod Spaniens 2’er efter en uhyggelig tæt indledning. Kolding-spilleren tog første sæt i tiebreak, men da han tabte 2. sæt på samme måde, gik det kun én vej, og kampen blev tabt med 1-3. Endeligt måtte Caspar Grauballe strække våben i det sidste opgør og nedrykningen var en realitet.

Dermed har de danske herrer tabt alle de fire spillede holdkampe ved dette års EM. Man har i det skrappe selskab blot vundet to individuelle kampe gennem turneringen indtil nu, så selvom nedrykningen er ærgerlig, har der ved dette års EM ganske enkelt været klasseforskel.

De danske damer spiller ligeledes i A-gruppen, og med en sejr i gårsdagens opgør mod Holland, lever forhåbningerne om endnu en sæson i toppen af Europa i bedste velgående. Sejren på 3-0 kom i hus via sikre sejre til Line Hansen og Sally Skaarenborg, mens debutanten Mathilde Lauridsen måtte kæmpe noget mere for sagen. Hun besejrede dog til sidst sin hollandske modstander i fem sæt, hvilket giver Danmark et glimrende udgangspunkt inden deres sidste opgør i dag mod Schweiz. En forventet sejr i dette opgør vil betyde, at de danske piger forbliver i A-gruppen.

Begge hold spiller senere i dag (kl. 13.30) i Italien, hvor pigerne altså møder Schweiz, mens herrerne skal spille mod Finland om 7. pladsen.

Vi beklager den ringe dækning fra dette års EM. Der har været store udfordringer med netadgangen fra Italien, hvorfor vores to deltagende skribenter for det meste har været sat helt ud af spillet.