Squash Online

JGP i Skovbakken - Piger får lov at stille op hos drengene

January 16, 2015Kasper Pedersen

Så er vi klar til årets første juniorturnering som løber af stablen i ”Smilets By” bedre kendt som Aarhus. JGP’et fortsætter desværre den kedelige tendens, der har været i Dansk juniorsquash med meget lave deltagerantal. Selvom turneringen er større end den sidste i Odense, så er 68 juniorer stadig langt fra niveauet i fordomstider. Udover det kedelige deltagerantal, byder turneringen også på en overraskelse i form af piger i drengerækken, en ting som ikke er set siden 2010.

DU17-19 har denne gang fået besøg af PU17-19, som kun ved tilmeldingens deadline bestod af 4 spillere. De 3 af spillerne kontaktede da DSqF for at anmode om en eventuel deltagelse i drengerækken. Anmodningen blev accepteret af DSqFs junior udvalg, som gav tilladelse til at henholdsvis Mathilde Lauridsen, Sarah Lauridsen og Christine Christoffersen måtte stille op i DU19 ved JGP Skovbakken. Den 4. spiller i PU19, Freja Broeng, stiller op i PU15 ved turneringen. Mathilde har senere meldt afbud pga. sygdom.

Seedningen af pigerne er, på DSqFs ordre, sket ved hjælp af pigernes point på PU19-ranglisten. Dette er usædvanligt, da niveauet piger og drenge i mellem, oftest påvirkes af drenges fysiske overtag, og derfor vurderes det gennemsnitlige niveau i drengerækken højere end i pigerækken. Dog tror vi ikke pigerne får svært ved at klare sig i drengerækken, men nok svært ved at opnå resultater svarende til deres seedning.

Nu til det sportslige; Alle spillerne spiller kvalifikation, mens vinderne af disse kampe bliver placeret i 2 vinderpuljer, med 5 i hver. Hvis seedningerne holder stik, vil puljerne komme til at se sådan ud:

Pulje A:

Jens Christian Wegeberg

Jonas Kønigsfeldt

Sebastian Brinker

Sebastian Pedersen (Skal møde Christine Christoffersen)

Peter Kyhl (Skal møde Simon Steenholdt)

Pulje B:

Casper Kloster

Jacob Søndergaard Jensen

Sarah Lauridsen

Kasper Pedersen

Mikkel Kønigsfeldt

De eneste to kvalifikationskampe, som vi hos SQO.dk tror vil gå til den lavest seedede, er kampene mellem Sebastian og Christine og Peter og Simon.

I pulje A burde Jens Christian gå hele vejen uden at se sig tilbage, mens kampen om 2. pladsen, og dermed retten til at spille ¾ plads, ser ud til at blive tæt. Favoritterne til denne er Jonas og Christine, mens specielt Simon slet ikke skal afskrives på en rigtig god dag.

Pulje B er muligvis der hvor vi kommer tættest på ”dræberpulje” i juniorsquash-sammenhænge. Casper er favorit og burde også kunne gå gennem gruppen uden de vildeste kampe, men specielt Jacob burde ikke afskrives hvis han spiller op til sit bedste. Kampen om retten til at spille ¾ plads ligner et sandt drama. Jacob som favorit, Sarah og Kasper som outsidere, mens Mikkel slet ikke skal afskrives til at nuppe én til to sejre her i puljen.

I finalen som sandsynligvis bliver mellem Casper og Jens, kan vi igen se frem til et dræberopgør. Jens må måske tage lille favoritværdighed, men mon nogen kan huske en kamp mellem disse to, som ikke er endt i 5 sæt?

DU15 ligner endnu engang et opgør mellem de tre drenge Tobias Weel, Rasmus Madsen og Marcus Jepsen. Tobias plejer at have overtaget i rækken, men har haft en lille down-periode i løbet af 2014, men senest ved JGP Odense viste han niveau som tidligere, og vandt turneringen sikkert. Vil Tobias fortsætte hans sejrsridt eller vil en af de meget entusiastiske konkurrenter nuppe titlen på trods af Tobias’ hjemmebanefordel? Kun på Hvidkildevej kan svaret findes.

PU15 bliver med alt sandsynlighed afsluttet af endnu en finale mellem de to stortalenter Klara Møller og Sabine Petersen. Sabine har vundet de sidste par gange, men Klara har bestemt ikke bare sådan lagt våbnene. Pigerne plejer at spille utrolig tætte kampe og meget skal gå galt, for at denne turnering ikke får endnu en tæt finale mellem pigerne.

SQO.dk vurderer en lille favoritfordel til Sabine, grundet hendes sidste sejre.

DU13 er denne gang en meget stor række, som bestemt ikke tæller ned på det samlede deltagerantal. Det er fedt at se en helt masse spillere deltage, også selvom de er klar over de ikke bliver i blandt de bedste.

De tre favoritter som sandsynligvis kommer til at kæmpe om 1. pladsen er; William Tranholm, Jakob Madsen og Joakim Jepsen.

Vi vil SQO.dk give en lille favoritfordel til Joakim, som igennem hans gode resultater ultimo 2014 har vist sig frem på det absolutte top juniorniveau.

I PU13 har turneringsledelsen valgt at lade spillerne (7) spille alle mod alle. Dette synes vi er et utroligt god idé, da de små piger nok bare helst vil spille når de er af sted. Den absolutte favorit er Thysquashs Laura Lauridsen, som bør gå lige igennem turneringen. Største udfordre til Laura er Struers Signe Skelkjær.

DU11 er repræsenteret af hele 6 små friske drenge, som sandsynligvis alle er klar på nogle gode og tætte kampe. Oliver Hardam fra Randers ligner en favorit, men alt er åben i denne række.

Fra SQO.dk’s side lægger vi meget op til en debat omkring pigernes deltagelse i drengerækken. Det er tidligere sket, hvor blandt andet Bine Lind og Millie Søndergaard tidligere har stillet op hos drengene. Skriv jeres mening enten her ved artiklen eller på vores Facebook side.

Resultaterne kan følges på dette link.