Squash Online

Jesper Ratzer nærmer sig VM-formen

November 08, 2011Tobias Pørtner

Så er der igen nyt fra den danske racketlon-stjerne Jesper Ratzer, der pt. er i fuld sving med forberedelserne til årets helt store event; VM. Læs om Jespers forberedelser nedenfor.

“Om mindre end 3 uger går det løs. Årets største begivenhed på den internationale World Tour i racketlon skal afvikles - de individuelle verdensmesterskaber. VM er turneringen på året, hvor alle de bedste spillere er samlet, og i år er der fra arrangørernes side lovet live streaming af finalen, samt tv og nyhedsdækning.

*Forberedelserne er i fuld gang. For mit vedkommende består forberedelserne af en øget træningsmængde. Målet er to træningspas dagligt, og som tidligere består disse af primært squash og bordtennis. Det kan være svært at få to pas lagt ind, når man arbejder fuld tid ved siden af, og jeg bruger i øjeblikket meget tid i busser og toge mellem mit hjem, squashklubben og bordtennisklubben. De næste par uger vil jeg forsøge at spille så meget kamp som muligt, og inden det går løs i Vien, har jeg både squash- og bordtennis holdkampe samt challenger turnering i Göteborg.
Motivationen til at træne fejler ingenting. Pr. første november indtog jeg, på trods af fortsat manglende turneringssejre, førstepladsen på World Tour race listen. Med kun VM tilbage af sæsonen som seriøs pointgivende turnering, bliver mit resultat her afgørende for om jeg kan holde førstepladsen året ud.

På den officielle verdensrangliste er jeg nu rykket op som nr. 15, hvilket betyder, at jeg er sikker på at få en seedning til VM. Det kan vise sig at få stor betydning, da jeg dermed har større chance for at undgå nogle af de allerbedste spillere i de første par runder af en kæmpe draw.*

Under VM vil der blive afholdt en opvisningskamp hvor fire sportsstjerner fra Østrig skal dyste mod et verdenshold af racketlonspillere. Sportsstjernerne stiller bl.a. op med bordtennislegenden Werner Schlager, og verdensholdet består af den bedste udøver inden for hver kategori. Jeg er blevet tilbudt at spille badminton delen, og det glæder jeg mig meget til.

VM spilles den 23.-27. november i Wien, og Danmark er i A-rækken repræsenteret med undertegnede, min faste trænings- og doublemakker Kasper Jønnson (der kommer med frisk finaleplads fra Alternate Open), og pokerlegenden Gus Hansen, der er gået “all-in” på racketlon om man så må sige :) Det skal blive spændende, om fame-faktoren skaffer Gus et wildcard til A-rækken. Update fra VM vil blive postet her på SQO.dk”

Jesper Ratzer