Squash Online

Belgian Junior Open 2011

November 06, 2011Kasper Svith

Belgian Junior Open er nu færdigspillet, og de 11 udtagne spillere er hjemvendt efter en turnering med blandede resultater.

I PU13 blev Sarah Lauridsen bedst placeret dansker på en 4. plads, mens Caroline Lyng Christiansen blev nr.6 i rækken. Begge piger måtte se sig slået i deres sidste kamp i dag, efter en god fight, mod to dygtige spillere. Sarah vandt sin kvartfinale med 3-0 mod franskmand, mens Caroline tabte 3-1 til en meget dygtig egypter, som Sarah i semifinalen også tabte til.

Mathilde Lauridsen endte på en godkendt 5. plads i PU15 efter hun slog Tinne Gillis fra Belgien med 3-0 i en fornuftigt spillet kamp fra Mathildes side, hvor hun styrede kampen fra start til slut trods 3 tætte sæt. Mathilde tabte i sin kvartfinale med 3-0 til en egypter, som senere vandt rækken.

Christine Christoffersen endte på en 10. plads i PU17-rækken. Hun tabte 3-0 i 1/8-dels finalen til den senere vinder af rækken, Nele Gillis fra Belgien. Hun vandt derefter resten af sine kampe på nær den sidste søndag, hvor hun tabte til en englænder med 3-1, efter en god indsats.

Line Falsig endte desværre ud med kun at få to kampe, som hun tabte tæt. Den ene blev tabt 3-2 efter en meget tæt kamp mod en ungarer, hvorefter hun tabte den anden med 3-1 til en hollænder. Line formåede derfor kun, grundet turneringsstrukturen, hvor der blev spillet efter triple-knockout systemet, at spille 2 kampe.

Theis Houlberg endte på en udmærket 13. plads med 4 sejre og 2 nederlag. Theis havde mange tætte kamp undervejs i sin blot anden superseries turnering og viste stor fightervilje undervejs. Mest bemærkelsesværdigt var det, at Theis lørdag aften vandt sin kamp om 13-16. pladsen med 13.11 i femte sæt, efter en meget svingende kamp, hvor begge spillere kunne have vundet kampen.

Thomas Laursen spillede sig i top-16, ved at slå en spanier med 3-0 efter en tæt og langvarig kamp med mange lange dueller. Derefter tabte han tæt 3-1 til en 3/4-seedet irlænder efter endnu en hård kamp. Thomas mødte derefter en Israeler som han slog med 3-0, og senere lørdag til en tysker med 3-1. Søndag spillede han så om 11. pladsen, hvor han vandt med 3-1 over en franskmand. Christian Steffensen spillede ligeledes i DU17-rækken, hvor han ligesom Thomas havde nogle tætte kampe. Christian vandt torsdag aften over en Schweizer med 3-0, hvorefter han kom ud i en drabelig femsætter mod endnu en Schweizer, om at gå i top-16. Christian kæmpede bragt, men desværre var det ikke nok, og han måtte se sig slået i femte sæt, efter han ellers havde lavet et flot comeback i fjerde sæt, hvor han var bagud med 10-6, og kom tilbage og vandt sættet med 12-10. I sin næste kamp om placeringerne 17-24 skulle han møde en tjekke. Denne kamp blev ligeledes lang, men igen måtte Christian se sig slået med 3-2, efter en god fight. Nederlaget resulterede desværre i, at han ikke fik flere kampe grundet turneringsstrukturen, og dermed var han allerede færdig med at spille fredag eftermiddag.

Martin Laursen endte på en 16. plads i DU19-rækken, efter en masse hårde kampe turneringen igennem. I første runde havde Martin, ligesom Emil Grooss bye. Lodtrækningen betød, at Martin og Emil skulle mødes i kampen om at komme i top-16. Kampen blev ikke lige så tæt som deres forrige møde sidste weekend ved JGP i Skovbakken, men ikke desto mindre var der stadig god og seværdig squash. Martin trak sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 3-0, og var nu sikret en kamp i top 16. Han kæmpede derefter bragt, og tabte endda tæt 3-1 mod en 5/8- seedet hollænder, men konkurrencen var hård i rækken, og Martin endte altså således på en 16. plads.

Herefter blev det en smule mærkeligt for de to andre danske deltagere i DU19-rækken. Kasper Svith havde vundet sin første kamp torsdag over en belgier med 3-0, og derefter tabt sin anden kamp samme dag med 3-1 mod en 5/8- seedet waliser, hvilket betød, at han ligesom Emil spillede om placeringerne 17-32. Turneringsledelsen havde dog valgt at lave det således, at de spillere som allerede havde tabt deres første kamp torsdag, og derfor burde spille om placeringerne 33-? Skulle i samme plate (17-32 placeringerne), som Kasper og Emil. Dette betød, at Kasper og Emil begge skulle spille en kamp om at komme i top 32, som de egentlig allerede var i. Kasper skulle i denne kamp møde en schweizer, mens Emil i denne kamp havde bye. Kasper spillede en okay kamp, men havde svært ved at finde targets, og på trods af føringer gennem alle tre sæt, måtte han se sig slået med 3-0. Dette betød, at Kasper kom ned i en anden plate. Ligeledes gjorde Emil dette, da han senere fredag aften tabte med 3-1 til en schweizer. Begge spillere vandt lørdag middag deres kampe med 3-0, (Kasper mod en udmærket englænder, og Emil mod en høj hollænder), men tabte så lørdag aften deres kampe (Emil tabte her 13-11 i femte), hvilket betød at de var færdige ved turneringen efter nogle gode og lærerige kampe.