Squash Online

Houlberg og Kønigsfeldt til US Open

December 22, 2015Tobias Pørtner

Mens de fleste danske squashere i disse dage går mest op i at tilbedrede en and, så den ikke bliver alt for tør, og hvor alle taktiske overvejelser går på, hvordan man kan få mest sovs gennem ganen uden at få kvalme, er der fuld gas på for Theis Houlberg og Jonas Kønigsfeldt, der netop nu deltager ved US Open for juniorer.

Turneringen er deltagermæssigt at regne for verdens største juniorturnering og drengene opdaterer hyppigt fra turen, hvor begge dog endte med et hurtigt exit fra hovedturneringen.

Theis har dog sidenhen leveret en stribe sejre i den såkaldte consolation-turnering, hvorfra drengene beretter følgende fra 3. dagen:

”… I Theis’ kvartfinale skulle han op imod en gammel kendings lillebror. Storebroren Duncan Maxwell, som har været at finde i hallen i New Haven fredag, lørdag og søndag, har nemlig tidligere været på udvekslingsophold i Danmark og samtidig spillet og trænet med førsteholdet. Der var altså lagt op til et venskabeligt opgør mellem en tidligere kendings lillebror og Theis. Kampen startede med fuld brag, hvor begge spillere virkede super oplagte og utroligt jævnbyrdige. Sættet endte da også i tiebreak, da canadieren vandt 12-10 i første. Det samme gjorde sig gældende i andet sæt, hvor det blot var med omvendt sejrherre. Altså var stillingen nu 1-1. Kampen havde indtil nu foregået i et fænomenalt højt tempo, hvor begge spillere på intet tidspunkt havde to ben placeret på jorden. Dette gjorde det både til en yderst velspillet og underholdende affære, men samtidig også en yderst hård en for spillerne. Ordene “Kæft det er hårdt” skulle eftersigende for første gang være kommet ud af Theis’ mund, som med oprejst pande gik ind til tredje sæt. Gavin Maxwell, som canadieren hed, kom med gode og tied længder samt diverse finurligheder på frontbanen foran 10-5, hvorefter Theis hev fat i comeback-kortet og kom på 10-10. Herefter kom Theis foran 11-10, men måtte bruge endnu to point for at vinde sættet 13-11. I sidste sæt havde det høje tempo sat sig i begge spilleres ben, men værst gik det ud over canadieren, der ikke længere kunne holde presset på frontbanen. Theis vandt sættet 11-7! Dermed er Theis videre til semifinalen, som til Jonas store utilfredshed allerede spilles klokken 8 i morgen tidlig amerikansk tid!!!

Men med Jonas ude af turneringen, samt Theis i semifinalen i consolation, ser vi begge frem til kampene på sidstedagen, samt en spændende finale mellem pakistaneren Ahmed Israr og Ryunosuke Tsukue fra Japan. Hvis Theis vinder sin semifinale har han naturligvis endnu en kamp, hvilket betyder at han potentielt kan nå at spille 8 kampe på 4 dage. Vi er klar til sidstedagen og har allerede pakket til turen tilbage til New York!”

Theis og Jonas, fra Herlev/Hjorten Squashs facebookside

I morgen står den altså på semifinale for Theis. Du kan læse meget mere om de første dage, samt opdateringen på netop semifinalen på Herlev/Hjorten Squashs facebookside.