Squash Online

Holdrunde nr. 3 i Herlev - kapløbet om slutspilspladserne spidser til

January 11, 2015Rasmus Jessen

I går, lørdag, var hele skinderskovhallen fyldt op med squashspillere, tilskuere og andet godtfolk, som var kommet for at se en omgang kvalitetssquash. Kampen om slutspilspladserne snævrer ind, og næste runde bliver altafgørende, for hvilke hold der kvalificerer sig til squashdanmarks “play-offs”, nemlig slutspillet.


Elitedivisionen Herrer

Racketlon vs. Kolding: 0 - 5 Racketlon vs. Birkerød: 0 - 5 Racketlon-holdet havde denne holdrunde hentet den svenske racketlonstjerne, Stefan Adamsson hjem. Desværre udgjorde denne oprustning ikke nogle point for Racketlon-holdet, der igen måtte tage imod en ordentlig omgang tæsk. Ikke ét eneste sæt blev det til igår, og holdet er stadig isoleret på sidstepladsen med blot ét point.

Birkerød vs. Herlev: 3 - 2 Nr. et og to i ligaen, Herlev og Birkerød, spillede en tæt kamp, hvor Birkerød ender med at vinde kampen og derved gjorde krav på bonuspointet.

Inden den sidste og afgørende kamp mellem Herlevs Rasmus J. Petersen og Birkerøds englænder Joel Malkin, stod hjemmeholdet med særdeles gode kort på hånden, da Rasmus blot skulle sikre sig 10 point for at sende den samlede sejr til Herlev.
Alt gik dog galt for hjemmeholdets 2. single, der blot fik skrabet 4 point sammen i kampen, da han tabte med 0-11, 2-11, 2-11, hvilket betød, at Birkerød med nød og næppe fik tilkæmpet sig det eksta point for sejren

Herlev vs. City Squash: 5 - 0
Skovbakken vs. City Squash: 4-1
I holdets anden kamp mødte Herlev City Squash. Modsat det sidste opgør, så vandt Herlevs 1. og 2. single deres kampe og Herlev endte med at snuppe alle pointene, da et træt og slidt City-mandskab på dagen ikke havde hverken kræfter eller niveau til at true Herlev.

Inden det store nederlag til Herlev havde City Squash lidt et endnu værre nederlag, da de i den direkte kamp om ligaens 4. plads, fik ørerne i maskinen af det unge Skovbakken-hold. Kristian de Silva overraskede stort, da han i tre sæt besejrede Mikkel Pedersen, og da engelske Lyell Fuller herefter gjorde det samme ved Morten W. Sørensen, var kampen reelt afgjort.
Mads Korsbjerg slog Tobias Pørtner 3-0, og sikrede City Squash det eneste point de fik skrabet sammen på dagen.

Skovbakken vs. Kolding: 1 - 4 Skovbakken mødte i deres sidste kamp et utrolig stærkt Kolding-hold, der havde oprustet med den unge franskmand, Auguste Dussourd. Kolding vinder alle kampene pånær 1. singlen, da Rasmus M. Nielsen måtte trække sig med en forstuvet ankel, efter at have ført 2-0 over Lyell Fuller.

Status på Elitedivisionen for herrer Birkerød, Herlev og Kolding har efterhånden fået så mange point, at deres deltagelse i slutspillet virker sikker. Derimod fik Skovbakken hentet 5 point denne weekend, hvor City Squash måtte nøjes med ét. Det betyder, at Skovbakken er ét enkelt point foran City Squash i divisionen. Begge hold formodes at gøre alt hvad de kan for at ende i top-4, så der bliver smæk for skillingen, når sidste superweekend afholdes i marts.

Herlev ligger nu nr. 2 i ligaen, og er 3 point efter Birkerød. Herlev møder Racketlon i næste holdrunde, hvor de forventes at tage alle pointene, ligesom Birkerød gjorde mod dem i denne runde, så det bliver også interessant at se hvem der ender med at vinde grundspillet og dermed får retten til at vælge, hvem de vil møde i semifinalen til slutspillet.


Elitedivisionen Damer

Damerne skulle spille hele tre holdkampe på én dag. Lidt bemærkelsesværdigt er det, at alle kampene blev enten vundet 3-0.

Kolding vs. Herlev: 3-0 Kolding slog hjemmeholdet 3-0, og alle kampe blev vundet 3-1 i sæt af Kolding.

Sport92 vs. OSMK: 3-0
Herlev vs. Sport92: 3-0

Sport92 formåede at slå OSMK 3-0 uden at afgive nogle sæt overhovedet. Efterfølgende slog hjemmeholdet damerne fra Sport92 med 3-0

Birkerød vs. Kolding: 3-0
Kolding vs. OSMK: 3-0

Birkerød blev den store vinder af denne weekends holdrunder. De slog nr. 2 i ligaen, Kolding, med 3-0 i kampe, og afgav kun ét sæt.

Kolding vandt også overbevisende over OSMK med 3-0 i kampe, og afgav kun et sæt.

Birkerød vs. Herlev: 3-0 Til sidst, gav Birkerøds damer hjemmeholdet tørt på. De vandt alle tre kampe uden at afgive nogle sæt.

Status på Elitedivisionen for damer
Birkerød, Kolding og Herlev har lagt sig sikkert i svinget, og må siges at være sikre på deres slutspilspladser. Sport 92 og Odense SMK har nu spillet en kamp mindre end de andre hold, og derfor bliver det spændende at se hvilket af de to hold, som får tilkæmpet sig nok point til at deltage i slutspillet til april.
Både Sport92 og OSMK har haft en svær sæson, hvor de ligger isoleret i bunden. OSMK har dog endnu ikke sikret sig ét eneste point, hvorfor alt andet end en samlet 4. plads og slutspilsdeltagelse til Sport92, vil være en kæmpe overraskelse.

Sidste runde i grundspillet afholdes 21.-22. marts i Kolding, hvor de sidste slag skal udkæmpes inden slutspillet i april. Specielt hos herrerne ser det ud til at kunne blive en neglebidende omgang, hvor der både vil blive kamp om grundspilssejren og den sidste plads i slutspillet.