Squash Online

Holdkaptajnerne om den kommende sæson (Herlev, Skovbakken og Racketlon)

September 23, 2015Rasmus Jessen

Vi har skudt 5 skarpe spørgsmål efter alle 7 eliteholds holdkaptajner. Hvad har holdene fiflet med hen over sommeren? Hvem har guldambitioner og hvem er bare glade for at være med? Få svarene og bliv opdateret på holdene lige her! I første omgang har vi haft fat i Skovbakkens tropsføre, Tobias Pørtner, Racketlon Danmarks overhoved, Kresten Hougaard, og Herlev/Hjortens nyudråbte elitetræner Rasmus Jessen Petersen.


Kresten Hougaard - Holdkaptajn og 3. single på Racketlons Danmarks stadigt unge elitehold

1. Er der sket noget nyt på jeres hold siden sidste sæson? Nye spillere, anderledes træning eller lignende?

Racketlonverdensranglistens nummer 14, Morten Jaksland er ny på holdet i forhold til sidste sæson. Vi overvejer at tilføje en udlandsk spiller mere fra Østrig. Ellers er holdet stadig det samme som sidste år: Jesper Ratzer (verdens nr. 1) Stefan Adamsson (verdens nr. 4) Kasper Jønsson (verdens nr. 2) Kresten Hougaard (verdens nr. 7) Jesper Hougaard (verdens nr. 11) og Morten Jaksland (verdens nr. 14) Der er ikke rigtig nogen ændring i måden at træne på. Alle har hver deres miljø og vi har kun fællestræning en gang imellem.

2. Hvordan ser formen ud på holdet?

Formen på holdet ser positiv ud for hele holdet, pånær hos Kasper Jønsson, der har holdt pause i et stykke tid.

3. Hvad er jeres mål i den kommende sæson?

Målet for sæsonen er niveaumæssigt at komme endnu tættere på de bedste i Danmark, at lære af processen og miljøet i dansk squash samt at drille de andre hold i deres kamp for at komme i slutspillet.

4. Hvad er dit bud på en top 3 ved slutspillet?

Jeg spår at top 3 bliver, 1: Birkerød, 2: Herlev, 3: City Squash

5. Hvilket spiller tror du kommer til at levere flest overraskelser?

Jesper Ratzer kommer til at stå for de fleste overraskelser i sæsonen.


Tobias Pørtner - Elitetræner, 2. single og holdkaptajn for rødderne ude i Skovbakken

1. Er der sket noget nyt på jeres hold siden sidste sæson? Nye spillere, anderledes træning eller lignende?

Den største ændring hos Skovbakken er uden tvivl, at truppen nu er blevet bredere, hvorfor konkurrencen også er blevet skærpet. Vi har fået tilgang af Christian Jæger og desuden er Magnus Laursen kommet tilbage fra efterskole og går efter en plads på holdet. Da vi samme tid stadig vil bruge en engelsk spiller på 1. singlen betyder det, at der nu er syv aarhus-drenge, der kæmper om tre pladser. Det kan man i den grad mærke på intensiteten til træning og i kampe - alle vil have en plads på holdet. Vores (danske) trup i år består af Christian Jæger, Emil Grooss, Magnus Laursen, Kasper Svith, Sebastian Korsgaard, Kristian de Silva og Tobias Pørtner

2. Hvordan er formen på jeres hold?

Formen er god og vi kommer med et slagkraftigt hold. De spillere, der er udvalgt til denne runde, ser skarpe ud både fysisk, taktisk og mentalt, så vi tror på et godt resultat i weekenden. Udover det spilleremæssigt virker holdets form og sammenhold også til at være i top. Skadede spiller møder altid op til træning og deltager/hjælper som de kan, og de spillere som ikke er skrevet på holdkortet i weekenden, kommer alle til Kolding og bakker op, hvilket understreger, at vi har en homogen og velfungerende trup

3. Hvad er jeres mål for denne sæson?

Delmålet er klart: Vi skal i slutspillet. Sidste år manglede vi blot ét point for at komme med i top4 og det skal vi have ændret på i år. Vores spillere lærte sidste sæson meget om, hvad det kræver at stå i de afgørende kampe, og med den positive udvikling alle spillerne er i, så vil et mindre mål end dette være uambitiøst. Når/hvis det så lykkes os at komme i slutspillet, så skal vi selvfølgelig have noget med hjem derfra.

4. Hvem tror du har størst potentiale for at ende i top 3 til slutspillet?

Foruden os selv ser Birkerød som altid stærke ud. Herlev har også fortsat et spændende hold, hvor det bliver specielt interessant at se, hvad Andy Whipp kan bringe. Kolding har et stærkt, men også skrøbeligt hold, der i stærkeste opstilling kan vinde guld, men med ét enkelt afbud kan ende uden for top4. Derudover er City Squash og København ubekendte, men City viste sidste år, at de fortsat kan være med. Helt overordnet forventer jeg mig, at vi - præcis som sidste år - vil få en ekstremt jævnbyrdig Elitedivision, hvilket ovenstående vage svar også understreger. Alle kan slå alle, og en enkelt dårlig runde kan gøre forskellen.

5. Hvilken spiller i elitedivisionen tror du kommer til at levere flest overraskelser i år?

Et svært spørgsmål. For at det skal være en overraskelse, skal det jo være en spiller der træder et niveau op og leverer resultatet, vi ikke hidtil har set og forventet. Med gul-blå briller på tror jeg, at mange Skovbakken-spillere kommer til at levere gode ting i år. Kristian de Silva og Sebastian Korsgaard har udviklet sig eksplosivt de sidste seks måneder og jeg tror vi får nogle store sejre til dem - måske allerede i weekenden. Magnus Laursen har et meget højt topniveau, så når han får chancen, kan han nok også gå ind og lave nogle ting, som folk i andre klubber ikke lige forventer sig af en 17-årig.


Rasmus Jessen Petersen - Holdkaptajn, 2. single og elitetræner for Herlevs nu halvvoksne mænd

1. Er der sket noget nyt på jeres hold siden sidste sæson? Nye spillere, anderledes træning eller lignende?

Ja, ja og ja. Rygterne har for længst overhalet os, og vi kan stolt præsentere Andrew Whipp som vores nye 1. single. Efter Caspar Grauballe er blevet tvunget til at tage plads på bænken med en knæskade, har vi måtte omstrukturere en del på førsteholdet. For at kunne vores hidtidige niveau, var vi nødsage til at få en ny 1. single. Og hvem er bedre end Andrew som for en 10 års tid siden, har været med til at sikre Herlev guld. Derudover er jeg blevet ansvarlig træner for eliten, hvor jeg i samarbejde med Andrew planlægger vores træning. Vores måde at træne på, er ca. det samme som det plejer, men det er klart med en ny træner, tilkommer der også et andet træningsparadigme.

2. Hvordan er formen på jeres hold?

Formen er fantastisk! Intet mindre. Theis Houlberg stormer frem, og han har det underligt, hvis ikke han har spillet squash to gange i løbet af en dag. Thomas Pilak har været super skarp til træning de sidste par uger, så jeg glæder mig til at se ham give baghjul på squashbanen. Lau Kiehn har allerede fået et nyt kælenavn “Mr. Sixpack”, og den kan man så tænke lidt over. Andrew er reelt set gået på squashpension, dvs. han spiller ikke andet konkurrencesquash end holdkampene for os. Men vi har blind tillid til den gamle herlev dreng.

3. Hvad er jeres mål for denne sæson?

At løbe nøgen gennem gågaden lørdag aften efter slutspillet. Vi har i Herlev haft en aftale de sidste mange år, at når vi vinder slutspillet, så løber vi nøgne gennem hele gågaden kun iført medalje og en valgfri champagne.

4. Hvem tror du har størst potentiale for at ende i top 3 til slutspillet?

Jeg regner stærkt med vi tager den ene plads, og Birkerød er ret sikre. Det er lidt svært at forudsige det 3. hold. Både Kolding, City Squash og Skovbakken har fine chancer. Det kommer nok meget an på skader, udlændinge, tilfældigheder og andre uforudsigeligheder.

5. Hvilken spiller i elitedivisionen tror du kommer til at levere flest overraskelser i år?

Jesper Ratzer er et godt bud, men jeg har også en del tillid til Theis Houlberg, som har udviklet sig rigtig meget over sommeren. Lau Kiehn tror jeg også kommer til at give en del flade til spillerne udenfor top 5. Magnus Laursen bliver interessant at følge, ingen tvivl om det.