Squash Online

Holdkaptajnerne om den kommende sæson (Birkerød og Kolding)

September 24, 2015Rasmus Jessen

Vi har skudt 5 skarpe spørgsmål efter alle 7 eliteholds holdkaptajner. Hvad har holdene fiflet med hen over sommeren? Hvem har guldambitioner og hvem er bare glade for at være med? Få svarene og bliv opdateret på holdene lige her!

Vi har her i anden omgang haft fat i Lars Kleiminger, som er Birkerøds sportschef, og Rasmus Møller, holdkaptajn for Koldings drenge.


Rasmus Møller - 1. single for Koldings elitehold og holdkaptajn

1. Er der sket noget nyt på jeres hold siden sidste sæson? Nye spillere, anderledes træning eller lignende?

Vi har jo haft afgang af Francesco sidste sæson som desværre gjorde slutspillet meget svært og det endte med en 4 plads. Vi har derfor været på udkig og fået en tidligere Kolding spiller tilbage i folde ved Andreas Lambert.

2. Hvordan ser formen ud på holdet?

Formen på holdet har været lidt svingende. Vi har haft en lidt uheldig start med Thomas som har døjet med skade fra sidste sæson som har gjort han først er kommet senere igang til sæsonen. Andreas blev også skadet til første turnering, men skulle være topklar igen, men har selvfølgelig påvirket træningen. Jeg har også selv døjet med overbelastning af mit knæ efter en får hård optrapning i træning, som har påvirket de sidste par ugers træning. Så langt fra en optimal sæsonstart inden weekends opgør så bliver spændende at se hvordan vi ligger fra land.

3. Hvad er jeres mål i den kommende sæson?

Vores mål for denne sæson er at komme tilbage i medalje ræset. Det bliver en spændende sæson med mange tætte kampe og opgør så svært at spå hvem der ligger i top og bund efter første halvdel af sæsonen. Jeg mener dog vi høre til i den bedre halvdel, og det er der vi kæmper for at være i weekenden.

4. Hvad er dit bud på en top 3 ved slutspillet?

Birkerød må sige at være favoritter som de også bevidste sidste sæson. Herlev, Amager, Skovbakken og os bliver meget tæt i år så tror et det bliver ligeså tæt som sidste år om pladserne. Bliver spændende at se med ksk og om deres bredde kan gøre de kan spille med om slutspillet.

5. Hvilket spiller tror du kommer til at levere flest overraskelser?

Puha ikke et let spørgsmål. Thomas Laursen ville være et bud efter sidste sæson udvikling og ryk frem. Bliver spændende at se om det kan fortsætte. D.S. Er et andet godt bud som kom godt efter det i slutningen af sæsonen. Lau ligner også til at være kommet i bedre form til sæsonen som med hans tekniske formåen kan blive en spændende kombinationen. Men mulighederne er mange og vi bliver forhåbentlig lidt klogere over styrkeforholdene efter denne weekend.


Lars Kleiminger - Holdkaptajn og sportschef for sidste års guldvindere, Birkerød

1. Er der sket noget nyt på jeres hold siden sidste sæson? Nye spillere, anderledes træning eller lignende?

Andy Lambert er skiftet til Kolding, og Mads Jepsen er kommet tilbage fra et ophold i City Squash, men ellers har vi samme trup som sidste sæson. Det betyder, at Emil Vogt får en endnu større rolle på holdet, som således udover Emil tæller Kristian Frost, Joel Makin, Alex Christenson og Christian Steffensen.

2. Hvordan ser formen ud på holdet?

Formen er, hvor den skal være. Folk har trænet godt henover sommeren og ser solide og skarpe ud.

3. Hvad er jeres mål i den kommende sæson?

Målet er at genvinde guldet!

4. Hvad er dit bud på en top 3 ved slutspillet?

Birkerød, Herlev og City Squash. Med en næsten intakt trup i forhold til guldholdet sidste sæson ser vi på forhånd gode ud. Og med en ny 1’er, en skarp Lau Kiehn og en upcoming junior ser Herlev-drengene også stærke ud forud for sæsonstart. Derfor Birkerød og Herlev i top 3. Den sidste podieplads er nærmest umulig at spå om på nuværende tidspunkt. City Squash, Kolding og Skovbakken ser yderst jævnbyrdige ud. Og KSK kommer med flere nye spillere, hvis niveau vi endnu ikke kender. Særligt to faktorer kan få afgørende betydning for hvem, der indløser billet til slutspillet og senere kommer på podiet: Skader og de intense superweekender i grundspillet. Alle holdene er sårbare over for skader til især de øverste singler, og med den nye struktur med superweekender i grundspillet med 3 kampe på ca. 24 timer risikerer man simpelthen at misse slutspillet med bare en enkelt eller to off-days. Holdenes bredde bliver derfor endnu en faktor med de mange kampe på meget kort tid. Sidstnævnte kunne blive en lille fordel for Skovbakkens pludselig enormt brede trup, men jeg har alligevel City Squash til at tage bronzen, da de gamle drenge stadig spiller klasse-squash og på dagen kan hive noget ekstra op af posen.

5. Hvilket spiller tror du kommer til at levere flest overraskelser?

Flere unge spillere er på vej frem, og det kunne sagtens blive fra denne pulje, at overraskelserne kan komme. Gode bud er Magnus Laursen, Theis Houlberg og Christian Steffensen. Jesper Ratzer og Gus virker også til fortsat at have stejle indlæringskurver, så de bliver også spændende at følge.