Squash Online

Grauballe slår Frost i kæmpe drama

April 13, 2013Martin Laursen

De 125 siddepladser ved center court i Herlev var fyldt helt op til dagens eneste semifinale i herre mester. Forsvarende mester Kristian Frost og hjemmebanefavoritten og outsider til titlen Caspar Grauballe stod på glasbanen badet i lyset fra spotlamperne klar til at begynde en kamp, der vil blive husket i et godt stykke tid. Grauballe startede bedst ud og tog første sæt med 11/6. Grau havde størstedelen af publikum i ryggen, og man kunne høre de entusiastiske klapsalver langt ned ad rækken af de tilstødende baner. I de næste 2 sæt blev de høje klapsalver og tilråb dog krydret og til sidst overmatchet af Frosts karakteristiske KOM SÅ råb, da han bragte sig på 2-1 i sæt. Grau oppede dog sit spil betydeligt i 4. sæt, imens man for første gang i meget lang tid så en Frost, der så fysisk brugt ud. 11/3 til Grau og kampen skulle afgøres i 5 sæt.

5. sæt (med nogle yes let-dueller sorteret fra)

Frost bragte sig på 1/0 med en tight længde og et KOM SÅ. 2/0 Frost efter en lang duel med KSK-spilleren i teten, hvor Grau forgæves divede efter bolden fra midten til venstre baghjørne. Grau på 1/2 efter en no let mod Frost på et godt drop. 3/1 til Frost efter et drop i tinnet fra Grau. Herlev-spilleren fyrer et nick af fra midten af banen. 2/3 og Grau server. 3/3 efter et smart drop fra Grau og et kill ned gennem midten af banen, som Frost forgæves prøver at ramme mellem benene. 4/3 til Frost efter et volley drop i tinnet fra Grau. 5/3 Frost - denne gang et kryds i tinnet fra Grau. 4/5 da Grau dropper den i nicket. Næste duel indeholder en masse tight længder i baghånden - Grau afslutter til 5/5 med et kill i baghånden. No let mod Frost bringer Grau på 6/5. Et supergodt baghåndsdrop giver Grau et 2-points forspring - 7/5. Stroke til Frost efter løst slag fra Grau reducerer til 6/7. Gode dybe targets fra Grau får Frost til at skyde bolden ud af banen - 8/6. Et fuldstændigt vanvittigt get og et fantastisk lop fra Graus side bringer ham på 9/6. Frost returnerer serven med et kryds i nicket og server ved 7/9. Frost kommer tættere på med 8/9 efter en kæmpe dropfejl fra Grau. Næste duel ender i en yes let - Frost er utilfreds med ikke at få stroke. 10/8 til Grau efter han strejfer Frost i sit sving, men no let til Frost. Frost fyrer en 100 % satset cross-court i nicket og bringer sig på 9/10. Grauballe vinder 5. sæt med 11/9 efter en løs længde fra Frost i baghånden, der til hans store forbavselse og frustration ender i en stroke.

Publikum var vidne til - og havde med den fornemme opbakning vel også del i - en kæmpe præstation fra Grauballe. Det var fantastisk at se ham udfordre Frost så meget på fysikken. Grauballes skarpe drops svigtede ham meget sjældent igennem hele kampen, og han ramte virkelig sit topniveau. Man bliver dog nødt til at nævne, hvor ærgerligt det var, at Herlev/Hjortens formand Peter Gyde dømte kampen, i stedet for en uvildig dommer uden aktier og følelser i kampen. Ligesom alle kampe på højt niveau slap vi heller ikke i denne uden om nogle domme, der blev afgjort på marginalerne. Ligemeget om de tvivlsomme domme var korrekte eller ej, så er det ikke optimalt at give tvivlen mulighed for at snige sig ind i debatten, og noget af kampens efterfølgende omtale, kom desværre til at dreje sig mere om dommeren, end om kampens flotte kvalitet og intensitet.

De sidste afgørende bolde kan ses på SQO.dk’s facebookside: https://www.facebook.com/squashonline

Damernes første semifinale i dag stod mellem forsvarende mester Line Hansen og Herlevs Bine Lind. Som forventet gjorde Hansen kort proces og spillede sig i søndagens finale med cifrene 11/5, 11/5, 11/2. Den anden semifinale mellem Sally Skaarenborg og Julie Dorn-Jensen var til gengæld meget tæt. Skaarenborg vandt mod Dorn i deres sidste møde i holdkampen mellem Kolding og Herlev sidste weekend. Dengang blev det 3-0, men Dorn lagde ud med at vinde første sæt med 8/11 på center court denne lørdag eftermiddag. I 2. sæt spillede Skaarenborg dog meget mere præcist og fik god dybde på sine slag. 11/3. I 3. sæt havde Dorn stor succes med at sende Kolding-spilleren rundt i banens 4 hjørner og afgjorde boldene, når Skaarenborg fik returneret et angreb med et for løst slag. 5/11 til Dorn. 4. sæt blev meget tæt, og det var med nød og næppe, at Skaarenborg fik trukket fra til sidst. 5. sæt var til gengæld helt perfekt fra Skaarenborgs side, da hun pillede Dorns spil fra hinanden. 11/2 og finalerne i morgen hedder dermed:

Line Hansen - Sally Skaarenborg

Morten Sørensen - Caspar Grauballe

Damernes finale er sat til kl. 13, og herrerne går på banen kl. 14.