Squash Online

Chok: Rasmus M. Nielsen melder sig ud af guldkampen

April 13, 2013Martin Laursen

Det meste af dramatikken fra Skinderskovhallen foregik ikke på banerne. Som forventet spillede de otte favoritter sig videre til semifinalerne, men et par timer inden semifinalernes start, har 1. seedede Rasmus M. Nielsen trukket sig med en skade i ryggen.

Hos herrerne gik kvartfinalerne som forventet, og alle de fire seedede gled forholdsvis let igennem til de afgørende kampe om medaljerne. Caspar Grauballe var lidt i problemer på glasbanen, da en tændt Lau Kiehn pressede ham til det yderste i 1. sæt af lokalopgøret mellem de to holdkammerater. Han formåede dog ikke at konvertere sin sætbold, og herefter var det som om af luften gik af ballonen. Grauballe satte sig på begivenhederne, og uden at bruge alt for mænge kræfter, gjorde han sig semifinaleklar med en 12-10, 11-5, 11-1 sejr. I semifinalen venter Kristian Frost, der aldrig for alvor blev presset af holdkammeraten Mikkel Pedersen.

I de to andre kvartfinaler fortsatte Morten W. Sørensen den vanvittigt koncentrerede indsat, og gav endnu et æg i første sæt mod Rasmus J. Petersen. Efter et par bolde i 2. sæt formåede Petersen dog at hive et point, hvilket betød at Sørensens rekord kom til at lyde på intet mindre end 46 vundne bolde i træk! Efter endelig at være kommet på tavlen fik Petersen dog for alvor blod på tanden, og pludselig stod han med tre sætbolde. Disse fik han dog aldrig udnyttet, og efter at have tabt dette, gik det stærkt og Mortens sejr på 11-0, 12-10, 11-1 var en realitet. På samme tid på bane 7 spillede Rasmus M. Nielsen sig i semifinalen med 11-8, 11-6, 11-8 over Thomas Pilak, men efter kampen kom denne turnerings hidtil største anti-klimaks, da Nielsen valgte at trække sig grundet en fiber i ryggen.

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at jeg bliver nødt til at trække mig endnu engang med en skade - denne gang i ryggen. Jeg synes ellers at mulighederne var ganske gode, men jeg har i et stykke tid haft problemer med ryggen, og det brød op igen i kampen mod Pilak.

Det er selvfølgelig også problematisk timet i forhold til slutspil og EM, som jeg håber at blive klar til. Forløbet de næste ugers tid bliver her afgørende for, hvor hurtigt jeg bliver klar igen.

Rasmus M. Nielsen

Dermed er Morten W. Sørensen klar til finalen uden kamp og kun tabt 11 point på hans vej til finalen. Vi har således kun én semifinale på programmet hos herrerne:

Kristian Frost - Caspar Grauballe (kl. 15.40)

Hos kvinderne gik alt som forventet, og favoritterne gik alle videre uden sættab. Den mest imødesete kamp stod mellem 3/4. seedede Cecilie Mayer og 5/8. seedede Bine Lind, der trods en lavere seedning måtte tage favoritværdigheden på hendes skuldre. Denne levede hun til fulde op til via en 11-3, 11-9, 11-4 sejr og hun skal nu møde den gigantiske forhåndsfavorit Line Hansen, der igen legede sig videre i turneringen med en 11-1, 11-2, 11-6 over Nanna Frederiksen.

I den anden halvdel tog Julie Dorn sig kærligt at Thy-talentet Mathilde Lauridsen, der specielt i tredje sæt strittede godt imod. Her spillede den unge pige sig foran med 10-8, men rutinen blev til sidst udslagsgivende, og Dorn sikrede sig kampen med 11-4, 11-5, 13-11. Hun skal nu møde Sally Skaarenborg, der let sikrede sig sin plads blandt de sidste fire via 11-1, 11-6, 11-4 over Stephanie Riding.

Semifinalerne hos damerne, der starter hhv. kl. 15.40 og 16.20, er dermed:

Line Hansen - Bine Lind

Sally Skaarenbrog - Julie Dorn