Squash Online

Senior DM: Fredagens 1. runder uden overraskelser

April 12, 2013Martin Laursen

Ingen overraskelser indtraf i første runde af DM, hvor alle de seedede hos både mændene og kvinderne spillede sig videre til morgendagens kvartfinaler, der løber af staben fra kl. 11.00 i morgen i Skinderskovhallen, Herlev.

Hos herrerne var det kun Mikkel Pedersen der tabte sæt, da han tabte et udmarvende 1. sæt i tiebreak til Emil Grooss. Herefter var der dog ikke mere slinger i valsen fra den mere rutinerede KSK-spiller, der trods mange lige dueller, spillede sig sikkert i kvartfinalen grundet en langt mindre fejlmargin end Grooss, med cifrene 12-14, 11-3, 11-5, 11-6.

Det nok mest imødesete opgør i første runde stod mellem lokale Lau Kiehn og Martin Laursen, der netop er blevet udtaget til landsholdet. De to satte hinanden stævne på glasbanen i det store center, og publikum samlede sig spændt på tilskuerrækkerne. Tidligere i år var det højst overraskende lykkedes for Laursen at besejre netop Kiehn, men i dag kom han aldrig i nærheden af sejren. Efter en rodet og lige start, hvor begge spillere så ud til lige at skulle vænne sig til de noget anderledes forhold, end de normale beton-baner rundt om i de danske centre, satte Kiehn sig spillet, og sikrede sig videre avancement med 11-6, 11-2, 11-3.

9. seedede Tobias Pørtner var på forhånd spået rimelige chancer for at kunne kæmpe sig igennem til top-8, hvis han mødte en af spillerne fra 5-8. seedningslag. Skæbnen ville dog at Pørtner røg direkte i kløerne af det hjemlige guld-håb Caspar Grauballe, der efter en lige start i alle sættene viste styrken, når sættene skulle afgøres. 11-5, 11-5, 11-9 vandt Herlev-drengen med, og håbet om en finalist fra lokalområdet lever videre.

Bemærkelsesværdigt hos herrerne var det desuden, at der blev uddelt et såkaldt diamant-æg, hvilket denne skribent aldrig tidligere har set med det nye PARS-11 system. Denne ikke så eftertragtede oplevelse gik ud over Ismael Basilio, der ikke fik ét eneste point imod Morten W. Sørensen.

Dagens resultater betyder, at de fire kvartfinaler hos herrerne, der alle har start kl. 11.00, ser ud som følger:

Rasmus M. Nielsen - Thomas Pilak
Morten W. Sørensen - Rasmus J. Petersen
Caspar Grauballe - Lau Kiehn
Kristian Frost - Mikkel Pedersen

Hos kvinderne gik alt ligeledes som planlagt, og de store favoritter er alle videre efter overbevisende indsatser. Koldings Nanna Frederiksen kom efter en god start pludselig på overarbejde, da hun tabte 3. sæt til lokale Karina Pilak, men i sidste ende var en markant publikumsopbakning ikke nok til at hjælpe Pilak til sejr, da Nanna i 4. sæt skruede op for tempo, tanke og præcision og lukkede kampen med 11-3, 13-11, 5-11, 11-3.
Kampen kunne dog have udviklet sig langt mere spændende, hvis Karina ligeledes havde sikret sig kampens 2. sæt, hvor hun havde flere sætbolde mod Kolding-spilleren.

De store forhåndsfavoritter Line Hansen, Julie Dorn, Sally Skaarenborg og Bine Lind spillede sig alle videre uden sættab, og de er nu klar til morgendagens kvartfinaler, der heller ikke forventes at indeholde alt for meget spænding. På forhånd var specielt placeringen af Bine Lind set med stor spænding, da hendes seedning som 5/8 betød, at hun potentielt kunne løbe ind i en af forhåndsfavoritterne allerede i kvartfinalen. Lodtrækningen sendte hende dog i armene af Cecilie Mayer, hvilket sportsligt virker som det mest rimelige match-up.
Kvartfinaleprogrammet hos kvinderne, der ligeledes starter kl. 11.00, er som følger:

Line Hansen - Nanna Frederiksen
Bine Lind - Cecilie Mayer
Julie Dorn - Mathilde Lauridsen
Sally Skaarenborg - Stephanie Riding

For yderligere detaljerede resultater, samt resultater fra de øvrige rækker, følg dette link:
http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=DBCEF274-D09E-4E80-9D40-CE989313A511