Squash Online

DM interview: Rasmus M. Nielsen forudser et uhyggeligt tæt DM

April 10, 2013Martin Laursen

Som optakt til det kommende individuelle DM i denne weekend, har vi hos SQO.dk grebet fat i de to forhåndsfavoritter til titlen hos herrerne - Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen. Her har vi udspurgt dem om (næsten) alt mellem himmel og jord, hvad angår squash.

I dette interview kan du komme ind under huden på den anden store favorit til titlen - sønderjyden Rasmus M. Nielsen. Trods sin fantastiske fysik er Birkerød spilleren ikke helt ung længere i squashsammenhæng, og dåbsattesten viser, at han hastigt nærmer sig de 30 år. Gennem de seneste år er det hver gang blevet ved lige ved og næsten for Rasmus, så spørgsmålet er om det bliver i år, at han skal stoppe Frosts sejrsrække. Jeg fangede ham på computeren, og som altid var han villig til at give noget af sig selv - bl.a. hans perspektiv på Kristians spillemæssige styrker og svagheder, et tvunget klubskifte efter Odense SC tilbagetrækning fra Elitedivisionen, samt den svære overgang fra at have været studerende squashspiller, til pludselig at være arbejdssøgende.

Du har haft en flot sæson med bl.a. to sejre over Frost - vil du være tilfreds med andet end guldet i år?

Min sæson har været ganske god, på nær en lidt dårlig start. Det er da klart, jeg vil være utilfreds hvis jeg ikke vinder. DM har dog ikke altid lige været min kop te, så håber, at jeg kan komme igennem DM denne gang uden skader og komme tilbage på toppen!

Gennem mange sæsoner har Frost og dig kørt et tæt makkerpar i toppen af dansk squash. Hvordan ser du umiddelbart styrkeforholdet mellem jer?

Ja, vi plejer at have nogle gode kampe. Plejer gerne at være lange dueller, hvor der skal slides hårdt for hvert point. Jeg vil sige, det oftest kommer an på dagsformen. Vi ligger så tæt, at man ikke skal være mange procent fra topniveauet, før det kan vippe den anden vej. Jeg føler lidt, at det ligger på, om jeg får spillet over på mine præmisser, da Frost er en meget stabil spiller.

I træner til dagligt sammen i Odense. Er det ikke nogle gange anstrengt at skulle være træningsmakker med sin største rival?

Nu har vi desværre ikke den luksus, at squash er en stor international sport med masser af udøvere i Danmark. Vi er rivaler på banen, men for at vi begge kan udvikle os, er vi nødt til at træne sammen. Jeg prøvede nogle år, hvor konkurrencen desværre ikke var så stor i Odense, så konkurrencen er kærkommen, så vi begge kan udvikle os.

Hvad ser du som Kristians største styrker? Og svagheder?

Som tidligere nævnt er han en meget stabil spiller. Han er stærk fysisk, udholdende og spiller et meget stærk retrieving game. Han laver få fejl og giver derved ingen lette points fra sig. Derimod er han heller ikke så angrebssøgende i sit spil. Det er noget, han arbejder med, men ser det som et af de punkter, der nogle gange giver ham problemer mod topspillere.

Hvad er dine største styrker og svagheder?

Jamen jeg ser mig også som en spiller med god fysik. Jeg ser mine forcer i mit tempospil og angrebsslag. Jeg vil gerne tidligt på bolden og lægge et stort pres på min modstander.
Svagheder - har jeg nogen?… Ej, den vil jeg lade mine modstandere kommentere på og holde mine meninger for mig selv her.

Hvad er dine overordnede forventninger til DM 2013? Er der, udover Frost, nogle spillere som du frygter at møde?

Forventningen er, at der skal medaljer med hjem denne gang og målsætningen er guld. Herlev var stedet, jeg sidst var på toppen, så håber at gentage succesen.

Frygter er vel så meget sagt. Der er altid spillere, man ikke skal undervurdere. Caspar Grauballe på hjemmebane i Herlev med publikum bag sig skal man passe på. Han plejer at være stærk på glasbanen, og er helt sikkert meget opsat på at gå helt til tops. Morten W. Sørensen har måske været noget svingende i år. Han viste dog ved sidste DM, at han på ingen måde skal undervurderes. Han er helt sikkert en dark horse, som ikke skal tages for let med hans store rutine.

Op til denne sæson var du nødsaget til at skifte din klub gennem mange år (Odense SC) ud, da de valgte at trække deres hold fra den bedste række. Hvordan har du oplevet skiftet til Birkerød?

Det var klart et sørgeligt farvel til OSC. Det var selvfølgelig ikke en sjov oplevelse, men virker til, at de er ved at få vendt tingene, og jeg håber, at klubben kommer tilbage, hvor den hører til. Selve skiftet til Birkerød har jeg været rigtig glad for. Der har været super opbakning til kampene, og jeg er blevet modtaget rigtig godt. Det er en dejlig klub at komme i med godt samvær, og hvor der bliver bakket godt op om holdet og spillerne, så der har ikke været en finger at sætte på noget!

Du har for ikke alt for længe siden afsluttet dit studie og nu arbejdssøgende - er det noget, der har påvirket dit squash?

Ja, det er ved at være et par år siden. Har valgt at give squash internationalt en ordentlig chance, da jeg mest har spillet deltids og fokuseret på mine studier. Så det har da givet et ryk op ad ranglisten og har været godt for squashen.
Det er desværre bare ikke helt let at finde noget arbejde, der kan kombineres med alle de rejser, og slet ikke i disse tider, så har der har da været nogle frustrationer til tider, og en del tid er blevet brugt på at få tingene til at hænge sammen.

Hvordan ser du overordnet din fremtid, hvad angår squash?

Svært at sige, hvordan det helt kommer til at se ud. Jeg tager en sæson ad gangen og vurderer tingene ud fra det.

Og til sidst: Hvis du skal give SQO.dks læsere en god grund til at møde op til DM i Herlev i weekenden, hvad skulle det så være?

Øh ja, godt spørgsmål. DM er årets vigtigste turnering, hvor der plejer at være en masse god squash. Muligheden med glasbanen gør forholdene optimale, så der er lagt i ovnen til en spændende weekend.