Squash Online

Gaultier løber med hans tredje U.S. Open titel

October 18, 2015Kasper Pedersen

Det 10 dage lange Super Series event, U.S. Open, som spilles i Philadelphia, USA, er netop afsluttet.

Alle topspillerne var at finde på deltagerlisten, og der var for alvor lagt op til kamp om sejren. Næsten alle favoritterne gik smertefrit igennem første runde, på nær Miguel Rodriguez, som måtte se sig slået af sin træningspartner, den lange sydamerikaner Stephen Coppinger. Coppinger er kommet i sit livs form, og det kunne ses da han uden nåde besejrede Rodriguez 3-0 i sæt, hvilket må siges at være noget af en kraftpræstation. Ramy Ashour deltog også, og efter hans sidste turneringssejr, var der høje forventninger til ham. Men, men, men. Hans baglår gør nu igen problemer, og han måtte desværre trække sig i anden runde mod franske Mathieu Castagnet. Coppinger var lige ved at lave endnu et upset i anden runde, hvor han mødte engelske Daryl Selby, hvor han fik spillet sig helt frem til 8-6 i femte sæt. Det lykkedes dog ikke Coppinger at lukke kampen, der tydeligvis var fuldstændig mørbanket til sidst, da han næsten ikke kunne løbe de sidste par dueller.

I den første semifinale tog verdensetteren, Mohammed El Shorbagy, imod den for tiden hotte Gregory Gaultier. Mohammed kom bedst fra start, eftersom han tog første sæt i tiebreak 12-10. Greg kom dog flyvende igen og tog meget sikkert andet sæt 11-3. I tredje sæt kom Mohammed tilbage i førersædet ved hjælp af en forholdsvis sikker sætsejr på 11-5. Herfra stod der dog Gaultier på resten af kampen, som han totalt dominerede. Han var meget overlegen i de to sidste sæt, som han vandt med 11-4 og 11-4.

I den anden semifinale tog den engelske mester, Nick Matthew, imod egypteren Omar Mossad, som havde slået Daryl Selby i en lang 5-sætter dagen forinden i kvartfinalen.

På trods af den lange kamp dagen forinden, kom Omar bedst fra start og tog første sæt 11-9. Mathew vendte kampen 180 grader ved at tage andet sæt 11-2, og dermed troede alle, at han nu ville køre den forventelige sejr hjem. Mossad ville det dog anderledes, og højst overraskende tog han tredje og fjerde sæt nogenlunde sikkert, 11-5 og 11-7. Overraskelsen var dermed en realitet, og Omar skulle nu spille sin første finale ved en Super Series turnering.

Finalen blev dog aldrig så spændende og seværdig, som mange squashentusiaster nok havde håbet. Gregory Gaultier var simpelthen alt for skarp til, at Omar overhovedet kunne få et ben til jorden. Efter et par fantastiske sejre fra Mosaads side, lignede det, at han simpelthen ikke havde mere benzin i tanken. Greg tog 3 sikre sæt ved hjælp af hans helt vildt gode shot selection og hans eminente teknik, kombineret med en masse uprovokerede fejl fra Mosaads ketcher.

Man kan ty til at sige, at Gregory Gaultier endelig slog en af de mest dominerende squashspillere i nyere tid. Han har tabt til Shorbagy fem gange i træk, men nu fik franskmanden endelig brudt hans negative statistik. Dette er Gregorys tredje U.S. Open-titel i hans karriere. Det var en fantastisk præstation, hvor Greg virkelig udspillede verdensetteren i de sidste to sæt af semifinalen. Det kan klart anbefales, at gå ind og se eller gense kampen på PSASQUASHTV, da den bød på massere af god underholdning.

På damesiden deltog Line Hansen også, men hun havde desværre et tidligt exit, da hun tabte 3-1 til Joelle King. Nicol David, som er ved at miste sin dominans, røg ud af turneringen allerede ved kvartfinalen, da hun tabte i fem tætte sæt til Laura Massaro. Nicol var ellers foran 2-0 i sæt. Den nye verdensetter, Raneem El Welily, måtte se sig besejret af Omneya Abdel Kawy i semifinalen, også 3-2, og derved var begge favoritter ude. Laura Massaro går hele vejen, og ender med at stå med trofæet, efter hun slog egyptiske Nour El Tayeb 3-2 i finalen. Egypterne er blevet meget dominerende på damesiden, men nu fik engelske Massaro igen vist, at hun er blandt verdens allerbedste.