Squash Online

Frost fortsætter opturen

October 25, 2015Tobias Pørtner

Den danske mester Kristian Frost er skræmmende formstærk for tiden. Turnering efter turnering har han spillet sig længere end seedningerne forudsagde, hvilket også blev tilfældet ved Clic Sargent PSA Squash Classic ($25k), hvor han først blev stoppet i kvartfinalen af den senere turneringsvinder Chris Simpson.

Efter at have været en tur gennem kvalifikationen i den engelske turnering, der både i sportsligt niveau og præmiesum var et stykker over, hvad vi normalt ser Kristian Frost bevæge sig på, stod Frost over for tyske Raphael Kandra, der via en formidabel 2014-15-sæson har spillet sig op som nr. 41 i verden. Med en rangering 24 pladser under tyskeren var der ingen diskussion om favoritværdigheden, men efter at have tabt 1. sæt satte danskeren sig på kampen og vandt med 6-11, 11-6, 11-9, 11-7.
Sejren var af tydelig stor betydning for Frost, der efterfølgende skreg sin glæde ud og dedikerede gevinsten til sin nye træner John Williams, der tidligere har været kendt for hans arbejde med det schweiziske landshold.

At turneringen var af en anden karakter end Frost normalt deltager i stod klart i kvartfinalen, hvor Birkerød-spilleren skulle op imod en spiller fra top25 i verden - 2. seedede Chris Simpson. Her var Frost ikke levnet mange chancer, men han greb i sandhed dem han fremtvang og førte opgøret med både 1-0 og 2-1. Sensationen lurede, men kom aldrig helt tæt på, da Simpson i de følgende sæt trådte i karakter og lukkede den 82 minutter lange kamp med 5-11, 11-2, 12-14, 11-4, 11-4.

Hård afslutning på min turnering i London. Jeg tabte 3-2 til Chris Simpson. Jeg kæmpede alt hvad jeg kunne. Jeg bragte mig foran 2-1, men kunne ikke stå distancen. Alt i alt en rigtig god uge i London, hvor jeg for alvor tog et stort skridt i mod top 50 i verden. Tak for alle dem som har skrevet og set med på SquashTV.

Kristian Frost

Efterfølgende understregede Chris Simpson sit imponerende og stigende niveau, da han med stor kynisme besejrede Tom Richards (3-0) og derefter 1. seedede Daryl Selby (3-1).