Squash Online

Formstærk Frost sikrer anden turneringssejr på få uger

March 16, 2015Tobias Pørtner

Det blev til anden turneringssejr for Kristian Frost på få uger, da han i weekenden vandt Club 250 Swiss Open i Zurich efter en ambivalent turnering, der bød både på op- og nedture for den danske mester.

Efter i en længere periode at have spillet mange store turneringer, har Kristian Frost på det seneste spillet nogle såkaldte $5K-turneringer - og det med stor succes. For få uger siden vandt Birkerød-spilleren i Polen og igår gentog 1. seedede Frost succesen, da han i finalen besejrede holdkammeraten Joel Makin, der overraskende havde fundet vej til finalen.

I finalen var der ingen slinger i valsen fra Frost, der sejrede med cifrene 13-11, 11-7, 11-6, og dermed fulgte han fin op på sin semifinale-sejr på 3-0 over den formstærke israeler Daniel Poleshchuk, der for nyligt ligeledes hjemførte en PSA-titel.

Inden de afgørende kampe havde Frost dog langt fra leveret samme overbevisende indsats, da han i både 1. og 2. runde var tæt på at skulle fremrykke hjemrejsen. Efter at have overlevet en 5-sætskamp mod en portugisisk modstander i 1. runde, var Frost for alvor på glatis i kvartfinalen, hvor han var milimeter fra at ryge ud til den 6. seedede tysker Tim Weber. Først efter tiebreak i 5. sæt (8-11, 11-3, 3-11, 11-5, 12-10) var Frost klart til semifinalen, hvorefter det svingende niveau blev vekslet til squash af høj klasse.

Til SQO.dk fortæller Frost:

Jeg er bare glad og stolt.

Jeg var meget meget ringe fra start. Min finger generede mig enormt. Jeg rev op i det ved samlingen sidste lørdag, og jeg spillede nærmest ikke op til turneringen. De to første kampe var derfor dårlige. Jeg burde have tabt mod Tim Weber, men jeg spillede de sidste dueller bedst. I semi og finale spillede jeg super godt. Jeg slog to unge spillere, som var enormt sultne.

Jeg føler mig efterhånden gammel på turen :).

Dermed ser Frost særdeles klar ud til den afgørende runde i Elitedivisionen, der skal spilles kommende lørdag-søndag i Kolding. Det store spændingsmoment ser umiddelbart ud til at blive, hvem der i herre-rækken trækker sorteper i kampen om slutspilspladserne. Skovbakken og City Squash ligger med blot ét point i mellem sig på 4. og 5. pladsen, hvorfor specielt disse to hold har meget på spil.