Squash Online

DM og EM i Herning Squashklub

March 17, 2015Tobias Pørtner

Det bliver et par begivenhedsrige uger squashmæssigt i Herning, når klubben i midtjylland skal arrangere både de individuelle danske mesterskaber for seniorer og kort tid derefter europamesterskaberne for hold.

Vi fangede Karsten Fuglsang for en opdatering og den aktive formand fortalte glædeligt om de kommende opgaver i klubben:

“April måned bliver en travl en af slagsen i Herning Squashklub.
DM og EM står for døren og det kan mærkes på arbejdsopgaverne i bestyrelsen. Alle i bestyrelsen glæder sig til at se den danske squashelite og masser af motionister samlet i Herning til DM. Herning stiller selv med 10-12 spillere i de lavere motionsrækker og vi håber at denne tendens kan smitte af på andre klubber, så vi bliver rigtig mange deltagere til DM.

Den 13. april rykker Messecenter Hernings tribune-crew ind i opvisningshallen i Sportscenter Herning for at gøre tribunerne rundt om glasbanen klar. Dagen efter starter opbygningen af glasbanen, som vi har lejet af det svenske forbund. Den står færdig torsdag som DM starter fredag, så vi har detaljerne på plads til at afholde et brag af et DM i weekenden 17.-19. april.
Glasbanen bliver rammen om de vigtige kampe til DM og vi vil med et intimt setup forsøge at lave en god stemning til kampene. Glasbanen ligger kun 50 meter fra de øvrige baner i centeret så der vil blive en god sammenhæng mellem banerne.

I samarbejde med vores sponsorer vil alle deltagere til DM få en goodie-bag udleveret ved ankomst og vi har i samarbejde med sportscenteret arrangeret billige overnatning, hvis man selv medbringer sovepose/luftmadras.

Der er mulighed for at tilmelde sig spisning under hele stævnet, og med den nye forpagter i cafeteriet, der er uddannet kok, skal vi nok sørge for en god kullinarisk oplevelse under DM.

EM
Til EM er alle sejl sat til for at gøre opmærksom på endnu et internationalt arrangement i Herning.
Som formand i Herning Squashklub føler jeg mig enormt privilegeret over at kommunen bakker op i den grad som det er tilfældet. Event-manager i Herning Elo Christensen kommer med sin erfaring fra andre store events os til gode ifbm EM - hele Herning by vil ose af EM stemning.

Der bliver produceret 200 flag, som kommer op ved alle større veje og desuden vil storskærmene til indfaldsvejene til Herning reklamere for EM i squash de sidste 14 dage op til mesterskaberne.
Bilhuset Bjarne Nielsen har i forbindelse med et sponsorat til EM stillet 2 biler til rådighed for os til bla. afhentning af spillere og ledere i Billund. Disse biler kommer til at køre i Herning den sidste måned op til EM – fuld folieret med EM-reklamer i opsigtsvækkende farver så der er ingen tvivl om at EM bliver brandet på højeste niveau.

Til EM bliver der også lavet en side-turnering i Hammerum, således at man kan kombinere det at se squash på højt plan med selv at få spillet. Det foregår fredag aften i Hammerum hos Sport92, hvor der i øvrigt også spilles indledende EM-kampe onsdag/torsdag. Et positivt samarbejde mellem de to klubber, som vi ser frem til.

EM afsluttes med en kæmpe fest med 300 deltagere i Kongrescenteret lørdag aften.
Vi glæder os enormt til at se den europæiske squashelite i Herning og håber på masser af tilskuere fra hele squash-Danmark.”