Squash Online

Frost storfavorit i Herlev

January 16, 2014Asger Grønlund Arnklit

Årets første Challenger står for døren. Herlev/Hjorten lægger baner til en sjældent velbesøgt turnering, både med hensyn til antallet af deltagere og styrken af deltagerne – i hvert fald på herresiden. På damesiden er blot to spillere tilmeldt, så rækken må aflyses. Kristian Frost er storfavorit til at snuppe sejren.

65 herrespillere står klar til start med så stærke navne som Morten Wiegandt Sørensen, Kristian Frost og Rasmus Møller Nielsen i startopstillingen. Frost må tage rollen som storfavorit på sig, da hverken Sørensen eller Nielsen på det seneste har leveret resultater, der giver grund til at tro, at de vil kunne gøre Frost rangen stridig som landets bedste spiller. En semifinale mellem Sørensen og Nielsen vil være et ønskescenarie. Thomas Pilak er sidste mand i øverste seedningslag og vil være en lækkerbisken at trække for Rasmus Jessen Petersen, Michael Frilund, Mikkel Pedersen eller racketlonspilleren Jesper Ratzer i det næste seedningslag.

Ratzer har med gode sejre i Elitedivisionen katapulteret sig op på 21. plads på Danmarksranglisten og skal nu for alvor til at bide skeer med de store drenge. Jessen Petersen spås her de bedste chancer for en sejr over klubkammeraten, men Michael Frilund kan også tænkes at overraske – alt efter hans kampform. SQO.dk ser hverken Pilak eller nogen af de fire spillere i seedningslaget 5-8 true top3-spillerne.

SQO.dk ser altså kampene om de sekundære placeringer som mest interessante. Sørensen mod Nielsen i en semifinale vil give et bud på, hvem af de to der i øjeblikket er stærkest. Nielsen kommer med en relativt nylig 3-0 sejr i rygsækken, så hans selvtillid må være i top forud for en eventuel kamp mod Sørensen. SQO.dk tipper Nielsen som favorit og spår et 3-1 resultat.

Lodtrækningen vil være altafgørende for, hvilken spiller der havner i en semifinalerne med de tre topspillere. Frilund er for skribenten lidt af en dark horse i denne turnering, da han ikke har spillet mange kampe mod spillere fra toppen af Danmarksranglisten i den seneste tid, men SQO.dk spår ham alligevel gode chancer for et godt resultat. SQO.dk ser også Jessen Petersen skabe et godt resultat i kampen om 4-8 pladsen.

Kampene starter i Skinderskovhallen i Herlev fredag kl. 18 og vil kunne følges på Tournament Software. SQO.dk følger efter turnering op med resultate.