Squash Online

Skudsikre Frost sejrer i Skinderskovhallen

January 19, 2014Kristian Frost

Årets første Challengerturnering blev i weekenden spillet i Herlev, og med hele 66 deltagere var der lagt op til en masse god squash i Skinderskovshallen.

Første runde fredag aften bød ikke på nogen seedningsmæssige overraskelser. Racketlonspilleren, Jesper Ratzer, fik dog presset sin holdkammerat Rasmus Jessen ud i en tæt femsæts dyst efter at have været bagud 2-0. Ligeledes fik Mikkel Pedersen drillet Morten Wiegandt og kom foran 10-6 i 4 sæt, men formåede ikke at føre kampen ind i et femte sæt.

Semifinalerne var en relativt hurtigt overstået affære. Morten W. formåede at lukke Jessen ned i 3 sæt, med få uddelte point. Thomas Pilak og Kristian Frost spillede en kamp, der tog en del længere tid, men med Frosts uigennemtrængelige spillestil var der ikke nogen større tvivl om kampens udfald. Morten W. og Frost skulle derfor senere optræde på Herlevs superfacilitet af en glasbane.

Begge spillere kom frisk fra semifinalerne, men Frost kom dog stærkest fra start og stormede afsted i de to første sæt med cifrene hhv. 11-3 og 11-4. I tredje sæt begyndte Morten for alvor at slå igen, hvilket næsten forlængede kampen, men han formåede dog ikke at lukke sættet. Det gik til Frost fordel, 12-10, og 3-0 i sæt. Frost fik således markeret sig som næsten uigennemtrængelig i weekenden, hvilket hans internationale succes også afspejler. Det bliver spændende at se, om nogle af de danske topspillere formår at få skovlen under ham denne sæson. I kampen om 3. pladsen fik Jessen igen skovlen under sin holdkammerat Pilak med 3-1 i sæt.

I herre A vandt den stærke Casper Kloster over den hårdtslående Jacob Poulsby i en intens match, der sluttede 3-1. Grundet det utroligt lave deltagerantal hos pigerne blev de tre fordelt ud på herre rækkerne. Sally Skaarenborg var dog lige ved at vinde i herre B, men blev besejret af Brian Fjelde fra Herlev med 3-2 i sæt.

Skrevet af Rasmus Jessen Petersen