Squash Online

Frost i hovedrunden ved Qatar Classic

November 10, 2013Tobias Pørtner

For første gang nogensinde lykkedes det for Kristian Frost at kvalificere sig til hovedrunden ved en Super Series Platinum-turnering, da han via to sejre i kvalifikationen spillede sig frem til et møde med verdens nr. 12, Tarek Momen, ved Qatar Classic. Frosts optræden i hovedrunden blev dog en kort en af slagsen, da han hæmmet af en skade, blev slået ud af egypteren.

Så vidt vi ved her på SQO.dk, er det aldrig tidligere lykkes for en dansk herre at kvalificere sig til hovedrunden i en såkaldt Super Series Platinum-turnering. Det var dog netop hvad Kristian Frost lykkedes med igår, og i dag stod han så på den helt store scene, opvisningsbanen i Qatar, hvor han skulle kæmpe mod egypteriske Tarek Momen. På forhånd var Kristian noget skeptisk omkring sine muligheder, da han havde haft en hård kamp i kvalifikationen, der efterlod ham med en overbelastning i låret og en krop tømt for energi.

Momen viste sig dog også hurtigt at være for stor en mundfuld for Frost, der tabte med de klare cifre 11-2, 11-3, 11-3, hvilket dog ikke kan fjerne oplevelsen af, at turneringen har været en stor succes for danskeren.

På vej til hovedrunden besejrede Frost først skotske Alan Clyne (verdens nr. 31) med 13-11, 11-7, 3-11, 5-11, 11-9, i en kamp der varede ufatteligt 111 minutter. Næste modstander så umiddelbart ud til at blive finske Henrik Mustonen, der for nyligt leverede et fantomresultat ved VM, hvor han spillede sig blandt de sidste 16 og blot var ét sæt fra at gå i kvartfinalen, men højst overraskende røg han ud til Kuwaits Ammar Altamimi.

Dette betød at Frost pludselig stod med en glimrende mulighed for at gå i hovedrunden - en mulighed som han bekendt udnyttede til fulde. Ammar Altamimi blev således besejret med sikre 11-9, 11-7, 11-4, og Frost var klar til en kamp mod Momen, der altså viste sig at være for stærk for danskeren.

For knap to uger siden formåede Frost også at spille sig ind i hovedrunden ved VM (læs om dette andetsteds på siden), hvor han blev slået ud af den senere finalist, franske Gregory Gaultier. De to resultater betyder, at Frost kan se frem til et stort spring på verdensranglisten, hvor han efter en dårlig periode er faldet tilbage til en placering som nr. 63.