Squash Online

Birkerød vinder topbraget i kvindernes Elitedivision

November 10, 2013Tobias Pørtner

Lørdagens kampe i kvindernes Elitedivision bød på sejre til hhv. Birkerød og Sport92. Sidste års mestre besejrede Kolding i en tæt affære, mens Sport92 med en storsejr over Herlev, sætter sig solidt på rækken tredjeplads.

Birkerød - Kolding 4-2

Der var lagt op til topbrag i Birkerød, da sidste års to finalister stod over for hinanden for første gang siden slutspilsfinalen i Sportscenter Herning for godt et halvt år siden. Dette spændende scenarie til trods, blev selve holdkampen dog aldrig specielt sindsoprivende, da de fleste kampe på forhånd havde store favoritter, der alle levede op til værdigheden.

Et imødeset opgør var som altid kampen mellem Danmarks nr. 1 og 2 - Line Hansen og Sally Skaarenborg. Som så mange gange før blev kampbilledet at Line kontrollerede T’et med sin præcision og power, mens Skaarenborg brugte sin adræthed til at holde sig inde i duellerne. I sidste ende blev det aldrig tæt

  • Line Hansen er stadig er stort skridt foran, og hun vandt kampen med 11-5, 11-5, 11-7.

Nøglekampen var udset til at være Neha Kumar mod Nanna Frederiksen, men her gjorde Birkerøds canadier kort proces, og kørte direkte hen over Frederiksen med 11-3, 11-6, 11-6. Hvad Kolding-spilleren ikke formåede at vise af godt spil i denne kamp, gjorde hun til gengæld i sin næste kamp mod Cecilie Mayer. Højst overraskende trak Nanna kampen ud i fem sæt, og det lignede endda at hun var på vej mod en bemærkelsesværdig sejr, da hun bragte sig foran med 1-2 i sæt. Til sidst strammede Mayer dog skruen, og 4. og 5. sæt blev vundet med to gange 11-3 af Birkerød-spilleren.

Kampen mellem netop Mayer og Frederiksen var den eneste kamp, der ikke blev afgjort i tre sæt, og som forudset af SQO.dk, endte kampen med 4-2 til hjemmeholdet, der nu har sat sig solidt på rækkens førsteplads og har 3 point ned til dagens modstander.

Sport92 - Herlev 5-1

Mens SQO.dk ramte lige på kornet i forhold til den resultatmæssige forudsigelse i topbraget mellem Birkerød og Kolding, ramte vi til gengæld helt ved siden af i Hammerum Hallen. Kampen blev gættet til en pointdeler, men det endte med en meriterende storsejr til Sport92-pigerne, der pludselig ligner en reel bejler til bronzemedaljerne.

Det 100 procent hjemmeavlede Sport92-kuld, der består af Millie Søndergaard, Trine Engelund og Amalie Bornæs, sejrede således 5-1 over Herlev, og viste endnu engang at talentet er der. Alle tre var dominerende spillere i juniortiden, men de har aldrig for alvor markeret sig på seniorsiden - måske er de så småt klar til at gøre det i fælles flok nu? Sikkert er det, at hvis disse piger er klar til at lægge de nødvendige træningstimer i fremtiden, kunne de ende med at blive en yderst ubehagelig modstander for alle hold.

I gårsdagens kamp blev det udslagsgivende, at holdkampen to eneste kampe der var ude i fem sæt, begge gik Sport92’s vej. På forhånd var opgøret på 1. singlen mellem Millie Søndergaard og Tanya Stenz udset til at kunne blive en springfarlig cocktail - denne forudsigelse holdte stik. De to spillere udkæmpede en rigtig neglebider af en kamp, hvor hjemmeholdets Millie Søndergaard tabte 1. sæt, kom foran med 2-1, blev presset ud i et afgørende sæt hvor hun kom ned med to matchbolde ved stillingen 8-10, for så til sidst at vinde den vigtige kamp med cifrene 8-11, 11-9, 11-6, 9-11, 12-10. Puha, noget af en dyst!

Efter at have tabt sin første kamp, var der udsolgt hos Stenz, og hun måtte derefter inkassere et overraskende stort nederlag til taktisk dygtige Trine Engelund på 3-0, om end alle sættene var utrolig tætte (11-8, 11-9, 13-11).

Udeholdets eneste point kom via en sejr til Malene My Christensen, der slog Amalie Bornæs sikkert med 3-0 i sæt. Bornæs var her tydeligt mærket af sin første kamp, hvor hun overraskende havde besejret Karina Pilak i fem sæt.

Resultatet betyder, at Sport92 nu har sat sig stensikkert på rækkens 3. plads, hvor de har hele 5 point ned til Herlev, der sammen med OSMK er totalt isolerede i bunden af rækken.

På onsdag spilles 3. runde i herrernes Elitedivision, når OSMK tager imod Skovbakken, mens Kolding tager turen til Birkerød.