Squash Online

Favoritterne løber med sejren i City Squash

November 10, 2015Rasmus Jessen

Der endte med at være hele 81 deltagere, til weekendens Grand Prix turnering i City Squash. Dette er ret unikt, da turneringsdeltagelsen i vores lille land ikke har været så imponerende de sidste par år. Rasmus Møller og Line Hansen løb begge med en 3-0 sejr i finalen, men de var også blevet spået som sikre vindere. Sebastian Korsgaard vandt som førsteseedet en stærk A-række, hvor han slog hjemmebanespilleren Gustav Hansen med 3-1 i sæt. Den unge Jonas Kønigsfeldt vandt B-rækken efter at sin modstander til finalen havde trukket sig med sygdom. Der blev også spillet en B-række på damesiden, hvilket ikke ses så tit, og der løb Trine Schneider med sejren over Anne Schramm.

Herre M:

Rasmus Møller og Lau Kiehn løb ind i hinanden i semifinalen, og det blev også til en publikumsfavorit, da kampen var spækket med god squash. Lau kommer rigtig godt fra start, men taber første sæt meget knebent. Derefter tager herlevdrengen initiativet og lukker et velfortjent andet sæt. I tredje sæt blev der spillet tæt hele vejen, og det bliver Lau der trækker det længste strå i tiebreaken. Så var Møller pludselig bagud 2-1, men han fik hurtigt udlignet, og derefter blev femte sæt aldrig rigtig tæt. Møller vinder en flot og underholdende kamp med 3-2 og en velspillede Lau. Morten Wiegandt, som dagen før havde slået Thomas Laursen, mødte Rasmus Jessen i den anden semifinale. Jessen startede som fyr og flamme, og kom foran 9-3 i første sæt, men efter en bunke uprovokerede fejl fra Rasmus, kunne Morten lukke første sæt. Jessen kom aldrig rigtig ind i kampen, og Morten kunne ubesværet lukke kampen 3-0 og derved sikre sig at være frisk til finalen.

Møller som storfavorit løb der ud af i finalen. Han satte et højt tempo og med en flot variation i spillet, kunne han lukke kampen 3-0 uden de store problemer. Morten pressede godt på i andet sæt, men derudover blev kampen aldrig rigtig spændende. Under finalen blev der serveret champagne til de mange tilskuere, og stemningen var helt i top.

Det var en utrolig stærk herrerække som var stillet op i weekenden. Desværre manglede Kristian Frost, men derudover var stort set alle med fra toppen. Efter at have tabt første runde, så mødte Jesper Ratzer og Thomas Pilak hinanden, og ligeledes gjorde Kristian DS og Thomas Laursen. Det blev til to gange 3-1 sejre, hhv. til Pilak og Laursen. De mødte så hinanden i den sidste kamp, hvor Laursen løb med sejren efter en velspillet kamp. Ratzer formåede at slå DS i kampen om 7. pladsen med 3-1 i sæt. I kampen om tredjepladsen mødtes holdkammeraterne Jessen og Kiehn, og her var det Kiehn som sluttede af med en podieplads efter en 3-0 sejr.

Dame M:

Line Hansen som var hjemvendt fra Holland, slog Sissel Trap 3-0 i semien. Sally Skaarenborg slog ligeledes Line Dansbo 3-0 i den anden semifinale. Line havde dagen før slået den højere seedede Stephanie Riding med 3-1. Line Slog Sally 3-0 i en flot finale, selvom Sally havde hele 3 sætbolde i tredje sæt, formåede Line at lukke kampen der. Der var også et frisk input til denne turnerings damerække, hvilket bestod af to svenskere, Linnea Wallsten og Sofia Ørneberg. De tabte begge første runde, da de mødte de to topseedede damer, men efterfølgende spillede Sofia en tæt kamp med Christine Christofferen som svenskeren vandt. Og Linnea slog Stephanie Riding. Tredjepladsen i Dame M gik til Sissel Trap, efter hun komfortabelt slog Line Dansbo.

Alt i alt så var det et super arrangement afholdt af kernen i City Squash. Det er meget tilfredsstillede at se, at det stadig kan lade sig gøre at afholde så store og gennemførte turneringer. Stemningen er en helt anden, og der er massere af tilskuere til de spændende kampe. Her har City Squash igen vist sig som en rollemodel i den danske turneringsafholdelse.


HM:

1. Rasmus Nielsen
2. Morten Wiegandt
3. Lau Kiehn

DM:

1. Line Hansen
2. Sally Skaarenborg
3. Sissel Trap

HA:

1. Sebastian Korsgaard
2. Gustav Hansen
3. Jens Søndergaard

DA:

1. Trine Schneider
2. Anne Schramm
3. Maria Borgen

HB:

1. Jonas Kønigsfeldt
2. Johan Svitzer
3. Kresten Hougaard

HC:

1. Anders Christiansen
2. John Rif
3. Martin Hjelmsø

HD:

1. Thomas Madsen
2. Morten S. Hansen
3. Jacob Gregersen

HE:

1. Ole Daniels
2. Jan Bo Madsen
3. Lars Larsen

HF
1. Jos Amstutz
2. Jan Borgen
3. Nicolai Lygum