Squash Online

Danmark skuffer en smule ved Belgian JO

November 09, 2015Kasper Pedersen

Danmark har i weekenden været repræsenteret ved Belgian Junior Open med 5 unge kæmpere. Generelt skuffede danskerne, men der var dog også plads til en lille smule glæde. Dog var der ingen ekstraordinere præstationer, hverken kæmpe skuffelser eller store overraskelser.

Theis Houlberg og Magnus Laursen deltog i DU19-rækken. Begge drenge gik videre fra de første to runder. Magnus vandt klart 3-0, mens Theis var ude i 5 tætte sæt i sin anden runde kamp.

I kvartfinalen mødte begge drenge overmagten. Magnus mødte førsteseedede Enzo Corgliano, som ikke levnede ham én eneste chance. Magnus har tidligere været tæt på at tage sæt fra Enzo, men denne gang var han ikke helt så tæt på. Det må helt sikkert være Magnus’ mål at kunne være med Enzo snart.

Theis mødte den kun 16 årige, men senere turneringsvinder, Victor Croin. Theis var ikke levnet en chance her og tabte i 3 sæt.

Nu skulle begge drenge spille om 5-8 plads.

Magnus mødte tjekken David Zeman. Magnus var ligeved og næsten i første sæt, som han tabte 13-11. Derefter var det ligesom pusten gik af ham i andet sæt, som han tabte 11-4. I tredje sæt var han rimelig med, men tabte alligevel sættet 11-9 og dermed kampen 3-0.

Roman Allinckx var modstanderen for Theis. Theis kom foran 1-0 i sæt, men var derefter ikke levnet en chance. Han tabte andet sæt stort og trak sig med en skade i 3. sæt ved stillingen 8-4 til Roman. Theis havde problemer med knæet samt en kæmpestor vabel på hans trædepude.

Theis’ skade resulterede i, at Magnus vandt den sidste runde uden kamp, da Theis var ukampdygtig.

Mathilde Lauridsen spillede for sidste gang i PU19-rækken inden hun rykker op som senior. Mathilde spillede sig sikkert i semifinalen, hvor franskmanden Julie Rossignol ventede. Den tynde, lynhurtige franskmand havde aldrig tidligere slået Mathilde, men hun er blevet bedre på det seneste. Mathilde tog første sæt med mindst mulig margin, 11-9. De næste to sæt deltes lige imellem dem, hvor begge endte med cifrene 11-6. Derfra så Julie sig ikke tilbage, på trods af at Mathilde stadig bed fra sig. Julie tog fjerde og femte sæt, 11-8 og 11-7.

I kampen om tredjepladsen tabte Mathilde til endnu en franskmand, nemlig Laura Gamlin. Mathilde tabte 3-1, hvor alle sættene var vundet med mindst mulig margin.

Mathilde har skuffet i denne turnering, hvor hun som en af de ældste i rækken forventes at kunne hive mere hjem end en fjerde plads. Turneringssejren i Malmø gav også store danske forventninger, men thyboen formåede ikke at stå distancen ved denne turnering.

Sarah Lauridsen deltog i PU17-rækken. Sarah spillede sig nemt frem til semifinalen, hvor ukrainske Alina Bushma ventede. Sarah tabte første sæt knebent 13-11. Ligeså knebent vandt Sarah andet sæt, 12-10. De tætte sætcifre fortsatte i tredje sæt, som ukraineren tog 13-11. Sarah fik bedre styr på det hele, da hun tog det fjerde sæt 11-7. I femte sæt havde ukraineren hele tiden et lille forspring, men Sarah fik dog kæmpet sig tilbage, og fik sættet ud i ombolde. Ukraineren var stærkest til sidst og tog dermed kampen 13-11 i 5. sæt.

I kampen om tredjepladsen vandt Sarah 3-0 over tjekkiske Kristyna Fialova.

Tobias Weel deltog i DU15-rækken. Tobias tabte desværre de første to kampe, hvilket gjorde at han skulle spille om nogle meget lave placeringer. Tobias tog dog de sidste to kampe i 3 sæt, så han endte på en samlet 25. plads.

Det er en smule skuffende, at Danmarks bedste U15-dreng ikke kan gøre det bedre i internationalt sammenhæng. Tobias har dog virkelig vist viljen til at ville fremad, og det skal han have kredit for. Tobias har deltaget ved rigtig mange internationale turneringer i 2015, hvilket viser en vilje til at komme fremad, som der bestemt behøves. I længden forventes dog også resultaterne, men han har heldigvis nogle år endnu.

Næste internationale Super-Series turnering er Swiss Junior Open som er første weekend i december.