Squash Online

Elshorbagy vinder i El Gouna - Næste stop: Dubai

May 04, 2016Jonas Kønigsfeldt

Efter et par hårde kampe med bl.a. strømafbrydelser og en masse vind, der påvirkede bolden på banen, kunne Mohamed Elshorbagy endelig vippe Ramy Ashour af tronen i El Gouna, da han i en femsætter slog Gregory Gaultier

Som PSA-turen langsomt stiller skoene for denne sæson, gør de otte bedste spillere klar til at snøre skoene og strenge ketsjerne, da de foran verdens højeste bygning, Burj Khalifa, skal spille World-Series finalen i Dubai. Selve turneringen kommer til at foregå fra d. 24.-28. maj for både mænd og kvinder, hvor de otte kvalificerede for begge køn kan findes herinde, samt læse mere om turneringens opbygning.

De 8 deltagere hos mændene er blevet slået definitivt fast, efter Mohamed Elshorbagy med sin sjette World-Series turneringssejr ud af syv mulige, har slået sin egen rekord for gennemsnitlige point på ranglisten. Dette betyder da også, at Elshorbagy pr. dags dato er ubestridt nummer ét på verdensranglisten, hvor han med et gennemsnit på 2240 point for hans spillede turneringer ligger hele 635 point foran Gregory Gaultier på andenpladsen.

Med turneringssejren, som efter en intens, men ikke specielt seværdig finale mellem Gaultier og Elshorbagy, endte med en 3-2 sejr til egypteren, har Elshorbagy nu dobbelt så mange point med 540 som franskmanden på andenpladsen med 270 i kapløbet om deltagelse i World-Series finalerne. Elshorbagy har med sit aggressive og tempofyldte spil formået at overrumple alle sine modstandere, hvilket har givet ham seks world-series turneringssejre i træk.

Til historien om Elshorbagy skal det dog også nævnes, at Gaultier har døjet med skader i løbet af sæsonen, samtidig med at to af de største konkurrenter i verdenstoppen, Nick Matthew og Ramy Ashour, ligesom franskmanden har været ude i store dele af sæsonen. Franskmanden formåede netop også at blive verdensmester tidligere på sæsonen, hvilket viser, at Elshorbagy endnu ikke definitivt kan krone sig selv som ubestridt fører i squasheliten. World-Series finalerne kan hos mange ændre denne opfattelse.

World-Series finalerne bliver en tempofyldt og eventfuld turnering, hvor turneringsafholdelsen i Dubai uden tvivl vil bidrage til charmen, ligesom vinden i El Gouna bidrog til sværheden i Egypten. Squash Online følger op på både Elshorbagys eventyr mod kroningen som konge i squashverdenen, men samtidig også på det specielle event, der kommer til at foregå i spektakulære omgivelser.