Squash Online

Elitedivisionens 7. spillerunde (resultater og optakt)

February 01, 2014Tobias Pørtner

I Elitedivisionen blev der i damernes række spillet kamp hhv. fredag og lørdag, hvor topholdene Birkerød og Kolding endnu engang delte tørre tæsk ud. I herrernes farceagtige eliterække bliver der i denne rundet blot afholdt én kamp efter Odense SMKs deroute fra den bedste række - det sker når Birkerød i morgen tager imod Herlev.

Birkerød og Kolding nu med 21 points forspring i toppen af rækken

Forskellen på top og bund i kvindernes Elitedivision blev endnu engang udstillet i næsten skræmmende grad, da de to storfavoritter og sidste års finalister, Birkerød og Kolding, denne gang bankede hhv. Herlev og Odense SMK.

I Odense tabte det unge udehold fra Kolding blot ét sæt i hele holdkampen, da de hurtigt sikrede sig en 0-6 sejr og smilende kunne vende næsten tilbage mod Jylland. Udeholdets startopstilling bestod denne gang Mathilde og Sarah Lauridsen, samt Christine Christoffersen, hvilket betød at udeholdet havde en gennemsnitsalder på blot 16 år. Aldersforskellen var dog tydeligvis ikke nogen hindring for Kolding.

Eneste opgør med nævneværdig spænding var de to kampe blot 14-årige Sarah Lauridsen var impliceret i. Hun tabte således første sæt til tidligere DSqF-ansatte Bonnie Barr efter en spændende tiebreak, men herefter kom der bedre styr på sagerne for Lauridsen, der vandt kampen med 15-13, 3-11, 6-11, 7-11.
Også Puk Paarup leverede seriøs modstand til Thy-pigen, men til sidst måtte hun også give fortabt med 6-11, 7-11, 12-14.

I Birkerød tog hjemmeholdet imod Herlev fra den tunge ende af rækken, og også her blev det til den forventede storsejr. Et hjemmehold i en noget svag opstilling uden Line Hansen måtte dog afgive én kamp til Herlev, der heller ikke ligefrem stillede med et hold, som kan drømme om guld til slutspillet senere på året.

Også I Birkerød var der specielt én spiller, der stod for det meste af underholdningen, og igen var det den yngste spiller på holdkortet: Caroline Lyng Christiansen. I sin første kamp tog Birkerød-spilleren således en flot sejr over Malene My Christensen, i et opgør der blev presset helt ud i tiebreak i afgørende sæt og hvor Lyng var bagud både 0-1 og 1-2. Til sidst viste hun dog at nerverne kunne holde til en tæt afslutning, og hun vandt kampen med 10-12, 11-6, 7-11, 11-2, 14-12.

I sin anden kamp stod Lyng over for rutinerede Rikke Holm, der lidt overraskende besejrede hjemmeholdets talent. Endnu engang skulle kampen afgøres i fem sæt og præcis som i første kamp var Lyng bagud både med 0-1 og 1-2. Sejr blev det dog ikke til denne gang for Lyng, og med en sejr på 9-11, 11-8, 2-11, 11-5, 7-11 sikrede Rikke Holm udeholdet ét enkelt point.

Resultaterne betyder at Birkerød nu har to point ned til Kolding, der til gengæld har ufattelige 23 point ned til Herlev og Sport92, der deler rækkens

  1. plads. Odense SMK er placeret nederst med fire point op til den slutspilsgivende 4. plads.

Optakt Birkerød-Herlev (herrer), søndag 13.00

1. singler: Kristian Frost - Caspar Grauballe
2. singler: Morten W. Sørensen - Rasmus Jessen
3. singler: Michael Frilund - Lau Kiehn
4. singler: Mikkel Pedersen - Thomas Pilak

Efter at OSMK i sidste runde blev sparket ud af herrernes Elitedivision, har der hersket en noget apatisk stemning i landets eliteklubber. De resterende kampe op til slutspillet i april virker så godt som ligegyldige, da alle de resterende hold uanset udfald alligevel er kvalificerede til medaljekampene i april. Men lidt er der dog alligevel at spille for i morgendagens kamp, hvor sidste års finalister igen står over for hinanden. Hjemmeholdet vil nemlig sandsynligvis meget gerne sikre sig en storsejr, hvilket vil styrke deres kandidatur til at vinde grundspillet, og dermed give dem mulighed for at vælge Skovbakken som semifinalemodstander.

Særligt bemærkelsesværdigt i opgøret mellem Birkerød og Herlev er det, at udeholdet giver sæsondebut til 1. singlen Caspar Grauballe, der kommer på noget af en mandomsprøve i kampene mod Frost og W. Sørensen - to spillere som han hhv. slog og tabte til ved sidste års individuelle DM, hvor han overraskende spillede sig i finalen på hjemmebane.

At han skulle have chancer for at slå Frost er nok for meget at forvente i debuten, men mon ikke Grauballe kan presse W. Sørensen, der ved Squashlife Open i starten af januar, var ude i uventede tætte kampe mod normalt overkommelige modstandere for de danske top4-spillere. Også Jessen er at finde i det øverste kryds, men selvom han tidligere har ydet godt modstand mod W. Sørensen, tror vi ikke at han kan hive sejren i land, når de to spillere mødes i den første kamp.

På de nederste singler ligner det på forhånd et sandt festfyrværkeri, hvor det er svært at spå om udfaldet. Umiddelbart kan alle slå alle, men vi ser en lille fordel til fysisk stærke Frilund, når han skal kæmpe mod teknisk stærke Kiehn og Pilak. De to sidstnævnte forventes dog til gengæld at have en lille fordel mod Pedersen, der gennem hele sæsonen har døjet med et skadet knæ.

SQO.dk byder på resultatet 5-3 til Birkerød, hvor Grauballe tager en enkelt sejr i øverste kryds for udeholdet, mens pointene bliver delt ligeligt i nederste kryds.