Squash Online

Egypter stoppede dansk optur i Norge

October 08, 2015Tobias Pørtner

Som man har kunnet læse på SQO.dks facebookside i weekenden, var Kristian Frost endnu engang i godt spilhumør, da han deltog ved Norwegian Open i $15k i Oslo. En dramatisk sejr i kvartfinalen sikrede avancement til semifinalen, hvor den senere turneringsvinder agerede stodklods.

Efter sikker sejr i 1. runde stod 7. seedede Kristian Frost over for Hollands Piedro Schweertmann, der på forhånd var seedet til en semifinaleplads. Til trods for forskellen i seedning lignede det et helt åbent opgør, hvilket i den grad viste sig at holde stik.
I kampen, der bølgede frem og tilbage, kom Frost foran 1-0 og bagud 1-2 i sæt, inden de to duellanter stod i det helt store drama: Tiebreak i afgørende sæt. For at komme hertil måtte danskeren afværge en matchbold og han levede op til sit efternavns kølighed ved at lukke kampen på første forsøg og dermed booke en lidt overraskende plads i semifinalen via sejr med cifrene 11-9, 8-11, 6-11, 11-4, 12-10.

I semifinalen var Birkerød-spilleren dog oppe mod overmagten, da den senere turneringsvinder Mohamed Reda kynisk gjorde det af med Frost med 11-5, 11-2, 11-7.

Jeg er både glad og skuffet over min præstation. Jeg kom igennem første runde uden de store problemer, hvor jeg normalt kan være en smule svingende. Jeg var derfor frisk til kvartfinalen, hvor det blev noget af en kamp. Jeg lod mig påvirke alt for meget af modspilleren og dommeren, men jeg forsøgte af forholde mig i ro. Jeg tabte andet og tredje sæt udelukkende pga. jeg var sur, hvilket bare ikke er godt nok. Jeg kom dog stærkt tilbage og det var heldigvist ikke for sent. Jeg var bagud 9-10 i femte, hvor han gik efter et nick, men ramte toppen af tinnet. Det gav mig troen på, at jeg kunne vinde. Jeg vandt de næste to bolde uden problemer. Matchbolden var endda et servees.

I semifinalen var der ikke meget at gøre. Jeg blev fuldstændig udspillet i første og andet sæt. Jeg kom bedre fra start i tredje, men det var for sent. Jeg tabte til en bedre spiller, men stadigvæk utroligt skuffende.

Jeg tager til England i næste weekend, hvor jeg skal forsøge at kvalle ind i en $25K.

Kristian Frost

Det var anden turnering i træk, hvor Kristian klarede sig bedre end sin seedning. Dermed er sandsynligheden for avancement på den næste opdaterede verdensranglisten stor.