Squash Online

DM i Herning - Fredag

April 17, 2015Kristian Frost

Herning er i denne sæson vært for to af de helt store stævner. I denne weekend gælder det individuelt DM, hvor den danske squashelite er samlet. Herning er ligeledes arrangør for EM for hold om to uger, hvilket gør forholdene under dette års DM helt unikke. Badmintonhallen er nemlig blevet omdannet til et sandt squashparadis, hvor Dansk Squash Forbund har installeret det Svenske Squash Forbunds glasbane.

Lodtrækningen i både dame- og herre mester blev fortaget her til aften. Lodtrækningen bød kun på et par spændende kampe, hvor kampen mellem Rasmus J. Petersen og Jacob Poulsby uden tvivl var den mest dramatiske og intense.

Damerækken er ikke fyldt ved dette års mesterskab, hvilket gav fire kvalifikationskampe til “hovedturneringen”. I den indledende runde leverede Trine Engelund en flot indsats og slog Stephanie Riding 3-1.

Kvartfinalerne i damerækken ser således ud:

Sally Skaarenborg mod Millie Søndergaard
Sarah Lauridsen mod Mathilde Lauridsen
Cecilie Mayer mod Trine Engelund
Sissel Trap mod Line Hansen

På herresiden var spændingen forud for lodtrækningen uudholdelig. Efter sidste holdrunde havde Rasmus M. Nielsen overtaget første pladsen på den danske rangliste samt Kristian Frost var gledet ned som nr. 4. Lodtrækningen var derfor meget afgørende for hvem der havnede i henholdvis den øverste og nederste halvdel. 19.15 stod det klart, at Nielsen var kommet i halvdel med Thomas Laursen og Frost med Morten W. Sørensen.

Samtlige seedede spillerede klarede sig igennem første runde uden de store kvaler pånær Rasmus J. Petersen. På papiret lignede det en sikker sejr til Herlevdrengen over Jacob Poulsby, men sådan blev det på ingen måde. Poulsby dominerede lige fra starten, hvor han sendte Petersen rundt i alle banens hjørner. Poulsby bragte sig foran 2-0 i sæt, og havde endda adskillige matchbolde i tredje sæt, men det lykkedes ikke Poulsby at lukke kampen. Petersen snuppede de næste to sæt med mindst margin, og kampen skulle derfor afgøres i et afgørende sæt. Petersen så sig aldrig tilbage og vandt kampen 3-2. SQO.dk fangede Petersen efter kampen:

Poulsby overraskede mig fra starten af, og han lod mig aldrig komme rigtigt ind i kampen. Han slog utroligt mange nickshots og gode lige kill shots, som brød min rytme, men heldigvis kunne jeg holde hovedet koldt på de 5 matchbolde han havde. Jeg er sindsygt glad for at vinde og glæder mig til at spille i morgen!

Rasmus J. Petersen

Kvartfinalerne i herrerækken ser ud som følger:

Rasmus M. Nielsen mod Tobias Pørtner
Kristian DS Nielsen mod Thomas Laursen
Kristian Frost mod Lau Kiehn
Rasmus J. Petersen mod Morten W. Sørensen

Kampene starter kl. 12, hvor damerne spiller kvartfinalerne. Herrekampene starter i umiddelbar forlængelse, og semifinalerne spilles fra kl. 16.